Tatvan'da yaşanan çöp sorunu

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik, ilçede bayram süresince toplanmayan çöp için açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Çinik, ilçede Bayram süresince toplanmayan çöp için açıklama yaptı.

Çinik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde çalışan sözleşmeli şirket elemanlarının Bayram üzeri iş bırakma eylemi yaptığını, bu durumun bayramda istenmeyen görüntülere sahne olduğunu söyledi.

Çinik, şöyle konuştu:

"Sözleşmeli şirket elemanları Bayram üzeri iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler iş bırakma eylemine alamadıkları maaşlarını gerekçe gösterdi. Belediyenin maddi sıkıntılarından dolayı, Bayram öncesine kadar şirket elemanı olan işçilere maaş ödenememişti. 8 maaşı içerde kalan işçilere, bayramda mağdur olmamaları için 4 maaşları ödendi. Geriye kalan 4 maaşlarının kısa sürede ödeneceğini bildirdik. Buna rağmen 65 temizlik işçisi Bayram üstü iş bırakma eylemi yaptı. Bu nedenle bayramda çöpler alınamadı ve vatandaşlar mağdur oldu. Bu ve benzeri durumların hiçbir zaman yaşanmamasını istiyoruz. Bizim amacımız halka hizmet. Bayramda alınamayan çöplerden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızdan özür diliyor ve çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Tatvan'da çöplerin toplanmaya başlandığını belirten Çinik, aynı zamanda cadde ve sokakları yıkadıklarını ifade etti.

Çinik, "Belediye çalışanlarımızla temizlik çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan sonra da yeni bir düzenlemeyle temizlik hizmetlerini devam ettireceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Servet Taşdemir

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber