Gümrüklere özel istihbarat birimi

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Müsteşarlığı, AB'ye uyum kapsamında yeniden yapılanma süreci başlattı. Kaçakçılıkla mücadelede daha etkili olmak isteyen müsteşarlık, teşkilat bünyesinde, anında operasyon yetkisi bulunan özel istihbarat birimi ve kolluk kuvveti oluşturuyor. Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Vekili Ali Yılmaz'ın sorumluluğunda çalışacak ekipler 45 günlük eğitimden geçirilecek. Eğitime Hollanda ve Almanya polis teşkilatları da destek veriyor. İlk ekip, Habur Sınır Kapısı'nda çalışmaya başlayacak.

Özel istihbarat birimi, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından 15 gün önce göreve getirilen Gümrük Müsteşar Vekili Cihat Ancın'ın ilk icraatlarından biri oldu. Ancın, ekiplerin sorumluluğunu, bir süre önce Emniyet Teşkilatı'ndan Gümrük Müsteşarlığı bünyesine geçen Genel Müdür Vekili Ali Yılmaz'a verdi. Emniyet Teşkilatı içerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Ali Yılmaz, ekiplerin oluşturulmasına Irak'taki savaş nedeniyle kritik duruma gelen Habur Sınır Kapısı'ndan başladı.

Ekipler, uyuşturucu, silah, nükleer madde ve diğer kaçakçılık olaylarına müdahale edecek ve istihbarat toplayacak. Bu ekipte yer alacaklar, silah, uyuşturucu ve nükleer madde kaçakçılığı konusunda 45 günlük eğitimden de geçecek.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber