Sağlıklı kentleşme protokolü imzalandı

Balıkesir'in Bandırma Belediyesi ve Türkiye Makine Mimarlar Odası Birliği (Tmmob) arasında sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi konularında protokol imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye encümen salonunda gerçekleştirilen törende Bandırma Belediyesi ile Tmmob'ne bağlı olan Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Bandırma Şube temsilcileri katıldı. Şehrin geleceğine dair çok önemli bir protokolün imzalandığını söyleyen Belediye Başkanı Sedat Pekel, imzaların atılmasından sonra proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pekel, "Ortak bir çalışmanın başlangıcını oluşturacak bir toplantıda, Bandırma'mızın imarına yön veren, Bandırma'mızda sağlıklı kentleşmenin, nitelikli konutun ortaya çıkması için bir araya geldik. Bu protokol ile kentimizin kültürel, tarihi ve doğal dokusuyla çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik ortak çalışmanın ilk startını veriyoruz" dedi.

Bandırma'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunun altını çizen Başkan Pekel, bu protokol ile sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda daha gayretli olmanın yolunun açacağını söyleyerek, "Bandırma'nın bulunduğu coğrafi konum, özellikle ülkemizdeki 1. derece deprem bölgesinde olması bu protokolün önemini artırıyor. Her iki tarafın eğitimini, bilgilenmesini ve bu konuda sorumluluk almakta daha gayretli olmanın da yolunu açan bir çalışmanın ilk adımını atıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber