Çorlu'da üstgeçit çürüyor

Çorlu'nun Çerkezköy girişinde bulunan küflenmiş, bakımsızlığı ile dikkat çeken ve çürümeye terk edilen üstgeçit tepkilere neden oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul zamanında öğrencilerin sıklıkla kullandığı üstgeçidin bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen çevre sakinleri, üstgeçitte demirlerin küflenerek çürümeye başladığını ve bakıma ihtiyacı olduğunu belirttiler.

Çorlu'nun Çerkezköy girişinde bulunan üstgeçidin bakımsızlığı dikkat çekiyor. Bakımsızlık nedeniyle küflenmiş ve çürümeye terk edilmiş üstgeçidin ise okul zamanında sıklıkla öğrenciler tarafından kullanıldığını belirten çevre sakinleri; "Burada trafik çok yoğun, üstgeçidin bakıma alınmasını ve çürüyen yerlerinin tamir edilmesini istiyoruz" diyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Küflenmiş, demirleri boyasızlıktan dökülen ve çürümeye terk edilen üstgeçidin bakımsızlığı dikkat çekiyor. Çok sayıda aracın her gün altından geçtiği ve vatandaşların kullandığı üstgeçit çevre sakinlerinin başlıca sorunlarından birisi haline geldi. Çorlu'nun Çerkezköy girişindeki üstgeçidi 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na gidip gelen öğrencilerin sürekli olarak kullandığını belirten vatandaşlar; "Okulların açılmasına az bir zaman kaldı, üstgeçit bakımsızlıktan çürümeye başladı. Burası öğrenciler tarafından okula gidip gelmek için sürekli kullanılan bir yer. Okullar açılmadan önce üstgeçidin bakıma alınmasını istiyoruz" diye konuştular.

Okullar Açılmadan Önce Bakıma Alınmasını İstiyorlar

Romanların yaşadığı mahalle ile eski Çerkezköy Caddesi'ni birbirine bağlayan üstgeçidin geçmişte sıklıkla kullanıldığını ancak bakımsızlık nedeniyle artık kullanılmadığını belirten mahalle sakinlerinden Yusuf Canlı; "Öğrencilerimize üstgeçidi kullanın diyemiyoruz, dilimiz varmıyor. Bir taraflarını kesecekler, yaralanacaklar diye korkuyoruz. Üstgeçidin kullanılmaması bakımsızlık nedeniyle, eğer bakım yapılırsa boyanırsa yine eskisi gibi kullanılır diye düşünüyoruz. Okullar kısa bir süre sonra açılacak ve öğrenciler okula gidip gelmeye başlayacak. Küflü ve paslı olması nedeniyle çocuklar kullanmıyorlar, onun yerine yoldan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Bu da büyük tehlike yaratıyor, burada kazaların yaşanmamasını istiyoruz. Önceden çok kazalar meydana gelirdi ama üstgeçit yapılması nedeniyle kazalarda azalma oldu" dedi.

Vatandaşlar üstgeçidin biran önce bakıma alınmasını isterken, Çorlu'ya örnek bir üstgeçit haline getirilmesini istiyorlar. Çevre sakinleri, küflü, paslı ve çürümeye terk edilmiş halinden kurtarılarak okullar açılışına kadar gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber