Çorlu Cumhuriyet Parkı'nda çalışmalar son hız

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Cumhuriyet Parkı'nda çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oyun gruplarının ve ışıklandırmaların takıldığı parkta çiçek ekimi ve çim düzenlemeleri ile peyzaj çalışmaları yapılıyor.

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan Havuzlar Cumhuriyet Parkı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Çok sayıda ekibin yer aldığı çalışmalarda çocuk oyun gruplarının ve ışıklandırmaların montajının gerçekleştirildiği Cumhuriyet Parkı'nda çiçek ekimi ve çim düzenlemeleri ile peyzaj çalışmaları yapılıyor.

"Çorlu'ya Yakışan Bir Yer Oluyor"

Cumhuriyet Parkı ile ilgili bilgiler veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; "Cumhuriyet Parkı Çorlu'ya yakışan bir yer oluyor. Herkes ailece eşiyle, çocuğuyla beraber gelip burada rahatlıkla günlerini geçirebilecekler. Piknik alanlarımız, basketbol sahamız, tenis kortlarımız, büyük bir konser ve aktivite alanımız olacak. Çalışmalar bittiği zaman Trakya'da böyle büyük bir alan bu kadar güzel dizayn edilmiş bir alan olmayacak. Cumhuriyet Parkı vatandaşlarımızın rahatça dolaşacağı, dışarıdan gelen misafirlerini buraya getirip gezdirebileceği, nefes alabileceği park haline geliyor" dedi.

Çorlu Belediyesi'nin Önemli Projelerinden Birisi

9 Ağustos 2011 tarihinde 4 milyon 580 bin TL bedelle yapımına başlanan Havuzlar Cumhuriyet Parkı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanıyor. Çorlu Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan ve Trakya bölgesinde örnek bir proje olması için çalışılan Cumhuriyet Parkı içerisinde 12 bin metrekare alan üzerinde taş zeminli modern konser alanı, 2 bin 455 metrekare çocuk oyun alanı, 882 metrekare gölet, 3 adet tribünlü tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, bin 700 metre koşu ve bisiklet yolu, 1 adet 11'li set engelli spor aletleri, 2 adet 5'li set çocuk spor aletleri, lunapark alanı, piknik alanları, kafeler, yürüyüş yolları, 6 adet dikdörtgen fıskiyeli havuz, 1 adet dairesel havuz, kanatlı hayvanlar bahçesi, çiçek parterleri, 280 kişilik yazlık sinema ve 410 araçlık otopark bulunacak.

Çalışmalar Sürüyor

Havuzlarda bulunan Cumhuriyet Parkı'ndaki çalışmalar tüm hızıyla sürdürülmesi dikkat çekiyor. Açılışı için geri sayım yapılan parkın 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı ile birlikte yapılması planlanıyor. Çorlu Belediyesi ve ihaleyi kazanın firmanın ekipleri tarafından sabahtan akşama kadar çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Park içerisindeki çalışmaları gören vatandaşlar ise parkın ne zaman bitirileceğini ve açılacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler. Havuzlar parkındaki çalışmaları gelip geçtikçe gördüklerini belirten vatandaşlar; "Çok güzel çalışmalar yapılıyor, açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çorlu Belediyesi çok güzel işler yapıyor" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber