İTO'nun fırıncılara verdiği hızlandırılmış hijyen eğitimine federasyondan tepki

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF), İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nın fırıncılara 70 dakikalık eğitimle hijyen sertifikası vermesine karşı çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TFF Başkanı Halil ibrahim Balcı, kendilerinin 4 saatte verdiği hijyen eğitiminin, sınav dahil 70 dakikada verilmesinin yanlış olduğunu, bakanlığa itirazda bulunacaklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, İTO'nun, üye fırıncılara 70 dakikalık hijyen eğitimi vermesi Fırıncılar Federasyonu'nu harekete geçirdi. Federasyon Başkanı Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, hijyen eğitiminin 70 dakika gibi bir sürede olmasının mümkün olmadığını belirtti. Bakanlık tarafından belirlenen 9 ayrı konuda hijyen eğitiminin verildiğini kaydeden Balcı, "Ekmek gibi halkın temel gıda maddesi üzerinde 70 dakikada hızlandırılmış eğitim veriliyor. Bu süreye sınav da dahil. 50. dakikada gelen bile 70. dakikada belge almış oluyor. Böyle yanlış bir şey olamaz. Bu uygulamaya karşı çıkıyoruz." dedi.

Hijyenin çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Balcı, federasyonun, hijyen eğitimlerini 4 saatte verdiğine dikkat çekti. Türkiye'de 23 bin fırının ve 230 bin dolayında çalışanın bulunduğunu anlatan Balcı, şöyle dedi: "Biz 11 bin 183 kişiye sağlıklı eğitim verdik. Biz, gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine takviye olsun diye eğitmenler gönderdik. Bunları, eğitim çok daha iyi olsun diye yapıyoruz. Biz sadece hijyen eğitimini 4 saatte veriyoruz. Bu adamlar 70 dakikada veriyor. İş, amacından dışarıya çıktı. Bu işi sulandırdılar. Bu şekilde verilecek eğitimlere belge verilmemesi lazım."

İstanbul'da 10 bin civarında fırıncı çalışanının eğitim alacağını kaydeden Balcı, "Bir fırında bir kişi eğitim almıyor. Tüm çalışanlar eğitim alıyor. İTO'nun eğitim verdiği fırıncılar, daha belgelerini almadılar. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bakanlığa gerekli müracaatı yapacağız." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber