Belediyeler, sahipsiz hayvanlar için sokaklara su kapları koyuyor

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için projelendirdiği 'otomatik su odakları'nın 48'incisini Muradiye'de kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyesi, ilçe merkezinde sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Sokak hayvanları için Türkiye ve Avrupa'nın en modern sahipsiz hayvanlar doğal yaşam ve tedavi merkezini kuran Osmangazi Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların özellikle yaz aylarında susuz kalmaması için su odakları kuruyor. Osmangazi'nin farklı noktalarına kurulan su odakları, yaz aylarında su bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen 'Beslenme Odakları ve Otomatik Su Odakları Projesi' hızla genişliyor. Bu kapsamda Muradiye Bölgesi'ndeki 48. otomatik şamandıralı su odağı Azebbey Cami yakınına bağlandı. Böylece Osmangazi ilçesi sınırlarında şimdiye dek 48 farklı noktaya şamandıralı su odakları yerleştirilmiş oldu. Vatandaş ve muhtarların yönlendirmesi ve işbirliği ile sayının olabildiğince artması planlanıyor.

Öte yandan Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan 5 bin adet su kabı da vatandaşlara dağıtılıyor. Sokak hayvanlarına gönüllü olarak su vermek isteyen vatandaşlara Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi (Hamitler) ve Gruba-i Laklakan'dan (Irgandı Köprüsü yanı) bu kaplar ücretsiz veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber