Kaçırılan il başkanının kardeşi, 'CHP'den yardım talebi'ni yalanladı

AK Parti'nin Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın kardeşi Ramazan Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nden yardım istediği ile ilgili haberleri yalanladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir gazetenin internet sitesinde 'CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i arayarak ağabeyim Hakkari İl Başkanı Abdülmecit'in kurtarılması için CHP'nin yardımcı olmasını istediğim' şeklinde çıkan haber tamamen asılsızdır. CHP'nin hiçbir yetkilisinden bir yardım talebim kesinlikle olmamıştır." dedi.

Konunun 4 Eylül'de yaşandığını aktaran Ramazan Tarhan, şunları aktardı: ?Sabah saat 10.00-10.30 sıralarında CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sonra 'Genel Başkanımız sizi arayabilir' dedi. Ben de 'Tamam, arayabilir' dedim. Aradan 15 dakika geçti ki Sezgin Tanrıkulu aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti ve 'Genel Başkanımız görüşecek' dedi. Sonra telefonu Kemal Bey'e verdi. Kemal Bey geçmiş olsun dileklerinin iletti ve 'Elimizden geleni yapacağız' gibi telkinlerde bulundu. Telefonu kapattık. Aradan yarım saat geçti, sonra tekrar Sezgin Tanrıkulu aradı, dedi ki 'Gürsel Tekin Bey görüşecek'. Ben de tamam dedim ve Gürsel Tekin Bey geçmiş olsun dileklerini iletti ve telefonu kapattı. Sonra 13.30 civarında CHP Tunceli Milletvekilli Hüseyin Aygün telefonla aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Aygün konuyla ilgili bir televizyon kanalına açıklama yaptığını ve olayı kınadığını bana söyledi. Ondan sonra 'Talebiniz doğrultusunda Hakkari'ye gelmeye hazırım' falan dedi. Ben de 'Yok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı olan akrabalarımız, ağabeylerimiz var' dedim. Sonra telefonu kapattım. Yardım isteme gibi herhangi bir şey söz konusu olmadı. Benim Hakkari ilinde milletvekili seçilmişi olmayan bir partiden yardım talebim nasıl olabilir ki??

Olayın hemen akabinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ve AK Parti Van Milletvekili ve Hakkari Koordinatörü Mustafa Bilici'nin kendisini sık sık aradıklarını aktaran Tarhan, "Kendilerine ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Onların dışında beni arayan herkese de teşekkür ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber