Taksim'de, 'Suriye'deki çatışmaları emperyalist güçler yönetiyor' eylemi

Taksim'de toplanan Sosyalist Yeniden Kuruluş üyesi bir grup, Suriye'deki çatışmaların emperyalist güçler tarafından yönetildiğini söyleyerek eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Suriye'deki Emperyalist Müdahaleye Hayır", "Türkiye'deki Savaş Kampları Kapatılsın" yazılı pankart açarak, "Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak", "Suriye halkı yalnız değildir" şeklinde sloganlar attı. Bir süre slogan atmaya devam eden grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Kardelen Taş, "Suriye'de 2011 yılı başlarında Baas rejimine karşı başlayan sokak eylemleri kısa bir süre sonra silahlı grupların da eylemlere dahil olmasıyla şiddetli çatışmalara döndü. Esad rejimine karşı muhalefet edenler arasında çeşitli yerel ve sol gruplar bulunsa da Suriye'de ortaya çıkan çatışmaları emperyalist güçlerce desteklenen gruplar tarafından ortaya çıkarıldığı ve kontrol edildiği her geçen gün daha fazla belirginleşiyor. Suriye silahlı muhalefeti; ABD, Türkiye Suudi Arabistan, Katar, İsrail, İngiltere, Fransa'nın başını çektiği emperyalist işbirlikçi güçler tarafından destekleniyor. Daha 1.5 yıl önce Suriye ile geliştirilen olumlu ilişkilerden, vizelerin kaldırılmasından bölge barışından dem vuran Akp'nin halkı nasıl yalanlarla kandırdığı, ABD'den aldığı talimatlarla nasıl bir anda saf değiştirdiğini bütün halk apaçık görüyor. Can güvenliği kaygısıyla Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile ABD beslemesi teröristlerin farkını biliyoruz. Askeri kampların kapatılmasını ve katliamcı Alevi, Hıristiyan düşmanı, bağnaz terörist grupların hızla sınır dışı edilmesini istiyoruz. Türkiye hükümeti Suriye'ye yaptığı müdahaleyi ve terörist gruplara verdiği desteği derhal durdurmalıdır" dedi.

Grup açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Burada da bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber