Engelli Kerem tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Kadın Kolları, spastik engelli 15 yaşındaki Kerem Dimetoka'ya tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın Kolları, spastik engelli 15 yaşındaki Kerem Dimetoka'ya tekerlekli sandalye hediye etti.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yaşayan Mehmet Ali - Nazlı Dimetoka çiftinin çocukları Kerem (15) yüzde 98 spastik engelli olması nedeniyle, ev dışına engelli tekerlekli sandalyesi olmadığı için çıkamıyor, yaşıtlarının oyunlarına uzaktan izleyici olarak bile olsa katılamıyordu.

Şarköy AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, ilçedeki engelli çocuklarla ilgili yaptığı çalışma sonrası, yaşadıkları sıkıntılara göre ihtiyaç sahiplerini belirledi. Kadın Kolları Başkanı Ömür Kenar "İlçemizde bu tip çocuklarımız için özel bir okul olması önemli bir gelişme. Hala ulaşılamayan aileler ve çocukları var. Yaptığımız çalışmalar sonunda, Dimetoka ailesinin spastik engelli bir çocukları olduğunu öğrendik. Elimizden ne tür yardım gelebilir diye aileye sorduk bize tekerlekli sandalye ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Biz de Kerem'e ev dışına da çıkabilmesi, arkadaşlarını görebilmesi, onlarla olabilmesi için tekerlekli bir sandalye temin ettik. Bu tip çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Anne Nazlı Dimetoka (40), yapılan yardım için çok teşekkür ettiğini, çocukları için çok faydalı olacağını ifade ederek "Biz Kerem'i daha çok evimizin kapısının önüne çıkarıyorduk. Bundan sonra çocuğumuzu gezdirme imkanı da bulacağız, onun için çok faydalı olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber