ATO Başkanı Bezci'den girişimcilere 'teröre inat yatırım' çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, işadamlarına son günlerde artan terör olaylarına inat yatırım yapma çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan ATO Başkanı Bezci, teröre maruz kalan bölgelere özel sektörün daha fazla sahip çıkması gerektiğini belirterek, ?Terör örgütünün tüm kalleşliklerine rağmen Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne yatırım yağıyor. Hükümet GAP Eylem Planı çerçevesinde bölgeye 38 milyar liralık yatırım yaptı. 400 bin kişiye bu kapsamda istihdam sağladı. Yeni teşvik paketiyle cazip hale getirilen Doğu ve Güneydoğu'da 7 ayda 1,5 milyar liralık rekor yatırım teşvike bağlandı. Bunlar azımsanacak şeyler değil. Bu bölge, tarihimizin en büyük ekonomik devrimini yaşıyor. Hain terör örgütü de bunu içine sindiremediği için evlatlarımızı hedef alıyor.? diye konuştu.

ATO Başkanı Bezci, terör bölgesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik devrimlerinden birinin yaşandığının altını çizerek terör örgütünün bunu yok etmek için çırpındığını dile getirdi. Bezci, ?Hükümetimizin açıkladığı Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı teşvik paketiyle bölgeye yerli ve yabancı yatırımcılar akın ediyor. 2008'de Sayın Başbakanımızın GAP Eylem Planıyla bölge makus talihini yeniyor. Plan çerçevesinde kalkınmada öncü rolü üstlenen devletimiz bölgeye 38 milyar liralık harcama yaptı. Sadece Diyarbakır'da ihalesi yapılan Silvan Barajı 450 bin kişiye istihdam sağlayacak. Hali hazırdaki yatırımların gerçekleşme oranı yüzde 90'lara ulaşırken 400 bin kişiye ekmek kapısı açıldı. Yeni teşvik paketiyle de yılbaşından bu yana terörün yoğun olarak yaşandığı Hakkari, Şırnak gibi illerimizi kapsayan 6. Bölge için 1 milyar 550 milyon liralık yatırım teşvik belgesine bağlandı. Bölgedeki organize sanayi bölgelerinde de yaklaşık 260 yatırımcı sıra bekliyor. Bu yatırımcımızın teröre karşı ne denli yürekli hareket ettiğini göstermektedir. İnşaatı devam eden 13 Organize Sanayi Bölgesi projesinden 6'sı hayata geçirilmiş durumda." şeklinde konuştu.

Bezci, "Sanayi bölgelerinde edindiğimiz verilere göre 10 bin 704 kişi istihdam ediliyor. Projeler tamamlandığında 50 bine yakın bir istihdam hedefleniyor. Son 4 yılda yaklaşık 300 milyon lira kaynak aktarılarak sosyal, kültürel, sanat ve spor alanlarında 2 bin 444 özel proje desteklenmiş. Bu bölgedeki kalkınma ajanslarıyla 458 projeye 100 milyon liradan fazla hibe sağlanmış. Batman havalimanı hizmete girerken, Şırnak ve Yüksekova havalimanı inşaatı terör örgütünün tüm saldırılarına rağmen devam ediyor. Bu yatırımlar sayesinde İddia ediyorum önümüzdeki yıllarda bizden sonra gelecek nesiller bu bölgeyi terör ile değil ticaret ile anımsayacaklar. Terörü bu topraklardan yatırım gücüyle silip atacağımızdan hiç şüphem yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber