Yüz sağlığın gerçek aynası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD merkezli sağlık sitesi realbuzz.com insan yüzündeki belirtilerden hastalık tahmini yapmanın yollarını açıkladı

DIŞ HABERLER

Buna göre ağız sindirim sistemi hastalıklarına, burun solunum sistemi hastalıklarına, göz beyin sağlığına, yanaklar akciğer sağlığına, göz altları ise böbrek sağlığına ilişkin izler taşıyor. İşte yüzdeki bölgelere göre vücut sağlığına dair ipuçları:

- Alındaki sivilceler sindirim sisteminin sağlıksız olduğuna işaret. Alkol veya kötü beslenme nedeniyle meydana gelebilen bu rahatsızlıktan kurtulmak için sağlıklı bir beslenme formülü uygulamak ve bol su içmek gerekiyor.

- Yanaktaki sivilceler solunum yollarında sorun olduğunu gösteriyor. Astım hastalarında, alerjik rahatsızlığı bulunanlarda ve sigara içenlerde daha sık görülüyor.

- Yüzde aşırı tüylenme iç salgı bezlerinde problem yaşandığına işarettir.

- Çenedeki sivilceler hormonlarda düzensizlik olduğunu işaret. Bu tip sivilceler özellikle kadınlarda regl dönemi sırasında çıkıyor. Ancak bu sivilcelerin hormonlardaki dengesizlik nedeniyle çıktığı düşünülüyorsa bir doktora danışmak gerekiyor.

- Göz altlarının koyu renkte olması ve torbalar oluşması genetik olabiliyor. Ancak kısa süre içinde oluşmuşlarsa böbrek sorununa işaret edebiliyor. Bu sorundan kurtulmak için daha fazla su içmek, alkolü, tuzu ve kafeini azaltmak gerekiyor.

- Yüzdeki et benleri sanılanın aksine vücudun sağlıklı olduğunu işarettir. İngiltere'de bulunan King's College London Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre et benleri sağlıklı kemik, kalp ve gözlere sahip olunduğunu gösteriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber