MEB, norm fazlası öğretmenleri ek derslere sokarak ek ders ücretlerinden kurtulmayı planlarken farklı illerdeki bazı öğretmenleri Ankara'da görevlendirip yolluk ve yevmiye giderlerini artırıyor.

Haber Giriş : 14 Ekim 2003 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, norm fazlası olarak derse girmeyip ücret alan öğretmenleri ek derslere sokarak ek ders ücretlerinden kurtulmayı planlarken farklı illerdeki bazı öğretmenleri Ankara'da görevlendirip yolluk ve yevmiye gelirlerini arttırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, bir taraftan norm fazlası olarak derse girmeyip ücret alan öğretmenleri ek derslere sokarak ek ders ücretlerinden kurtulmayı planlarken diğer taraftan farklı illerdeki bazı öğretmenleri Ankara'da görevlendirip yolluk ve yevmiye gelirlerini arttırıyor.
Edinilen bilgiye göre, 400 aşkın kadrosu bulunan MEB'e bağlı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Eğtek) bünyesinde görevlendirme yoluyla yeni öğretmenler atandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayından geçen görevlendirme yazısı 11 öğretmeni kapsadı.
Yapılan görevlendirmelerde dikkat çeken nokta öğretmenlerin çoğunluğunun Ankara dışından getirilmesi oldu. Atama dönemlerinde kapalı iller arasında yer alan ve bu nedenle kolay kolay gelinemeyen Ankara'ya görevlendirmeyle yoluyla Aksaray, Bartın, Adıyaman, Hakkâri ve Batman'dan birer öğretmen getirildi. Eğtek'in açıköğretim lisesinde görevlendirilecek öğretmenlerden üçü Ankara'nın ilçelerinden, geriye kalan üçü ise Ankara merkezden seçildi.
Ankara'da çok sayıda derse girmeyen öğretmen bulunmasına karşın farklı illerden görevlendirilen söz konusu 11 öğretmen, aynı zamanda yolluk ve yevmiye de alacak. Kıdeme göre değişen yolluk ve yevmiye ücretinin günlük en düşük 13 milyon olduğu belirtilirken, il dışından ve Ankara'nın ilçelerinden gelecek olan 8 öğretmen maaşlarının yanı sıra aylık ortalama 390 milyon lira ekstra ücret alacak.
11 öğretmen içinde branşlarıyla Eğtek'te görev alacakları alanlar arasında bağlantı bulunmayanlar de yer alıyor. Mamak-Kayaş Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen biyoloji öğretmeni Şükrü Erdoğan'a tv-fotoğrafçılık alanında görev verilirken; iş ve teknik öğretmeni Emine Selen Özbudak da tv programcılığı ve halkla ilişkilerde istihdam edilecek.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber