Eskişehir, şehidini tekbirlerle uğurladı

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Bakım Onbaşı Barış Öztürk, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Şehit Öztürk'ün naaşı tekbirlerle son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta 5 Eylül'de Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin kimlik belirleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından, cenazeler memleketlerine gönderildi. Eskişehirli Barış Öztürk'ün naaşı da sabah saatlerinde Ankara GATA'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Eskişehir'e getirildi.

Şehit Bakım Onbaşı Öztürk'ün naaşı, önce baba ocağının bulunduğu Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'a götürülerek, ailesinden helallik alındı. Daha sonra Reşadiye Camii'ne getirilen şehit Öztürk için cenaze töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Ülker Can, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çok sayıda askeri yetkili ve vatandaş katıldı.

Cami avlusunda baba Nejdet, anne Halise, kardeşi Esra Öztürk ve aile yakınları taziyeleri kabul etti. İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazında baba Nejdet Öztürk gözyaşlarına hakim olamadı. Binlerce Eskişehirlinin helallik verdiği şehit Öztürk'ün naaşı tören alanından tekbirlerle uğurlandı. Son kez oğlunun tabutuna bakan anne Hasibe Öztürk, gözyaşları içinde oğluna el sallayarak veda etti. Şehit Barış Öztürk'ün naaşı, daha sonra Kanlıpınar Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber