Depremzedelerin kalıcı konut sevinci

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kentte meydana gelen depremlerin ardından merkeze bağlı Bostaniçi beldesi ve Kevenli köyünde tamamlanarak kuraları çekilen kalıcı konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na merkez ve Erciş'te yaptırılan 17 bin 471 konutun yapım çalışmaları devam ediyor.

Depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'de 15 bin 200 konutun teslim edilmesinin hedeflendiği Van ve Erciş'te, yapımı tamamlanan 3 bin 200 konutun anahtarları 4 Eylül'de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımı ile Bostaniçi beldesi, Kevenli ve Erciş'te hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Van Valiliği'nce anahtar teslimatının yapılacağını duyan hak sahipleri Bostaniçi ve Kevenli bölgesine akın etti. Görevlilerden anahtarlarını alan vatandaşlar, evlerinin kapılarını hayır dilekleriyle açtı. Daireleri gezen vatandaşlar, odaları gezerek pencerelerden şehir merkezini ve Van Gölü'nü kuş bakışı seyretti.

-Hak sahipleri konutlarını beğendi-

Kızı ve oğluyla anahtarını alarak dairesini gezen Cahit Kaval, depremde Yeni Mahalle'deki evinin ağır hasar aldığı için yıkıldığını belirterek, ''Depremin ardından önce ailemle çadırda oturdum. Daha sonra yapılan konteyner kente yerleştirildik. Başbakanımızın talimatlarıyla bize bu konutları yaptılar. Çok kısa sürede tamamlandı. Daireler çok güzel. Tam istediğimiz gibi olmuş. En yakın zamanda taşınacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Hak sahiplerinden Nurettin Yakar ise çok kısa sürede çok güzel konutların yapıldığını belirterek, kenti tepeden gören güzel bir manzarasının olduğunu kaydetti. Yakar, ''Her haliyle dört dörtlük evler. Son derece memnunuz. Allah devletimizden ve hükümetimizden razı olsun. Konteynerlerden şehir hayatına geçiyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber