Tarım işçilerinin çocukları için 'Çadır Okul'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba köyünde oluşturulan çadır okulda eğitim başladı.

Yeni eğitim sistemi 4+4+4 kapsamında tüm okullarda olduğu gibi çadır okul da ilkokula dönüştürüldü. İki sınıftan oluşan çadır okulda 57 öğrenci yaklaşık bir ay boyunca eğitim görecek.

İkinci ve üçüncü dörde tabi öğrenciler ise yakın köylerde bulunan okullarda taşımalı sistem ile eğitim görecek.

Çadır okulda öğrencilere Polatlı Kaymakamlığı tarafından temin edilen okul kıyafeti, ayakkabı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılan kitaplar verildi. Daha sonra sınıf öğretmenlerinin çaldığı ders zilini duyan öğrenciler sınıflarına girerek, ilk derslerini yaptı.

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, çadır okuldaki öğrenciler için iki tane öğretmen görevlendirdiklerini söyledi. Doğan, ?Geçtiğimiz eğitim yıllarında olduğu gibi 2012-2013 öğretim yılında da Sarıoba yerleşkesinde, geçici, gezici mevsimlik tarım işçi çocukları için, öğrencilerimiz için içinde bulunduğumuz okullarımızı hazırladık. Öğrencilerimiz için kitapları getirdik. Kıyafet tedarikinde bulunduk. Öğretmen görevlendirmesi yaptık. Bütün Türkiye'de olduğu gibi burada dün itibariyle bütün öğrencilerimiz ders başı yaptı. 57 öğrencimiz ders başı yaptı. Havaların soğuması ile arazideki işlerin bitimiyle beraber aileler bir başka yere taşındıklarında öğrencilerini alıp götürecekler. Hal böyle olunca da, burada öğrencinin azalması ile birlikte muhtemelen Kurban Bayramı ile bu yerleşke boşalacağından çadırları sökeceğiz.? diye konuştu.

Doğan ayrıca bu okulda, birinci dörtlük, ilkokul olarak hizmet vereceğini, ikinci ve üçüncü dörde tabi öğrencilerin ise tespitlerinin yapılıp en yakın okullara taşıma işlemlerinin tamamlanacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber