Personel reformunda uzlaşılacak

Haber Giriş : 19 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Mevcut memurları sözleşmeli personel yapmayacağız. Ancak garson, berber, müstahdem ve aşçıdan da devlet memuru olmaz" dedi.

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, mevcut memurları sözleşmeli yapmayacaklarını belirterek, "Memurluk yapan berber, terzi, müstahdem, aşçı var hem de o kadar çok ki. Bunları memur olarak istihdam etmek doğru değil. Garson, berber, müstahdem ve aşçıdan devlet memuru olmaz" dedi. Şahin, Gelibolu Mevlevihanesi'nin açılış törenine katılmak üzere geldiği Gelibolu'dan ayrılırken yolda gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kamu hizmetinden randıman almak için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Şahin, bu kapsamda "Kamu Personeli Kanunu Tasarısı Taslağı" hazırlandığını kaydetti. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda "memur sendikaları ve konfederasyonlar ile mutlaka uzlaşılması gerektiğini" söylediğini bildirdi. Hükümet olarak, yasa gereği sağlanan mutabakatta yer alan düzenlemeleri de yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden Şahin, tasarı taslağını incelemeleri için konfederasyon başkanlarına ilettiklerini söyledi.

"Tasarının iptal riski var"

Başbakan Vekili Şahin, bu tür düzenlemelerin risk taşıyan düzenlemeler olduğuna işaret ederek, "Oturması, uygulanması uzun yıllar alır. Hükümet için risk taşıdığını biliyoruz" dedi. Tasarının Parlamento'da kabul edilmesi halinde "Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilmesi veya Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesi" endişesini taşıdıklarını kaydeden Şahin, "Böyle bir risk var" diye konuştu. Şahin, sendika ve konfederasyonlar ile taslağın yüzde 90'ında mutabakat sağladıklarını ancak yüzde 10'unda sorun yaşadıklarını ifade ederek, bunun da uzlaşma ile çözülebileceğini söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber