İzmir Büyükşehir Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı hizmet açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piyasada 40 ile 200 TL arasında değişen tahliller, burada yıl sonuna kadar ücretsiz yapılacak. Belediye ekipleri, numuneyi üreticilerin ayağına giderek alacak. Buca ilçesindeki laboratuvarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım sektörünün ihmal edildiğini, acilen makro stratejik planlar hazırlanması gerektiğini söyledi. Belediye sınırları içinde tarımın verimliliğini artırmak, organik tarımı yaygınlaştırmak, arazi yollarını asfaltlamak, yerli üreticiyle sözleşmeli üretim yapmak gibi pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kocaoğlu, yeni laboratuvarın Türkiye'nin belediye kaynaklarıyla faaliyete geçen ilk ve tek laboratuvarı olduğunu kaydetti.

Başkan Kocaoğlu'nun verdiği bilgiye göre laboratuvar sayesinde gübreden tasarruf edilerek toprak korunacak. Üreticiler, diğer laboratuvarlara toprak numunesini kendisi götürmek zorunda kalırken belediye ekipleri, numuneyi yerinde alacak. Tahlil sonucunda belirlenen gübrenin uygun ve yeterli miktarda, doğru zamanda verilmesiyle toprağın bozulmasına engel olunacak. Su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçilecek ve çevre kirliliği önlenecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt belgesi veya ziraat odaları tarafından düzenlenen çiftçi belgesi,le birlikte arazilerinin kendilerinin olduğunu veya kullanım hakları olduğunu gösterir belgeyle başvuran üreticiler tahlil yaptırabilecek.

?ULAŞIM MALİYETLERİ ARTTI, ZAM KAPIDA'

Başkan Kocaoğlu, açılış töreninin ardından basın mensuplarının ulaşım zammı konusundaki sorularına ilişkin de açıklama yaptı. Her gün enerjiye zam geldiğini belirterek, ?Biliyorsunuz yine büyük bir zam yapıldı. Bu da maliyetlerimizi büyük ölçüde arttırdı. Biz mümkün olduğunca az ölçüde bir fiyat ayarlaması için çalışıyoruz. Zaten bu çalışmanın Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçerek onaylanması da gerekiyor. Zam oranı ve zamanı henüz belli değil, maliyetlere ve artışlara bakıyoruz.? dedi. Kocaoğlu, İzmir'de toplu ulaşımda uygulanan 90 dakika sisteminin devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber