'Kayıt Dışı' dizisinin başrol oyuncusu maliye müfetişi

Haber Giriş : 24 Eylül 2005 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de son yıllarda yaşanan yolsuzluklar bir diziye konu oldu. Bu akşam Star TV'de ekrana gelecek Kayıt Dışı adlı dizi, geçtiğimiz on yıla damgasını vuran yolsuzluk furyasının perde arkasını anlatıyor.

Türkiye'nin yeraltı gündemini işleyen Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi gibi dizilerin ardından, yine bir yeraltı gündemi olan yolsuzlukları ele alan yeni bir dizi ekrana geliyor. Kayıt Dışı adlı dizi, gerçeklerden yola çıkan senaryosu ile geçtiğimiz on yıla damgasını vuran yolsuzluk furyasının perde arkasını ve bunlarla mücadele eden isimsiz kahramanları anlatıyor.

Murat Saraçoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu ise Deli Yürek 'in senaristi Ömer Lütfi Mete ve Burak Zeybek'in yazdığı dizide başlıca rolleri: Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, Demir Karahan, İpek Tenolcay, Hakan Bilgin, Levent Güner, Mustafa Avkıran, Cüneyt Türel, Hülya Şen, Devrim Saltoğlu, Deniz Oral, Nezih Tuncay, Melis İnci Pars, Evrim Solmaz ve Kaan Şahin paylaşıyor. Farklı konusuyla dikkat çeken dizinin yapımcılığını ise Kalinos Film üstleniyor. Yolsuzlukları engellemek için güçbirliği yapan gazeteci Aslı ile mali müfettiş Sencer'in maceralarının işleneceği dizi, "yaşanan yolsuzlukları gözler önüne sermek ve Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmak" gibi bir iddiaya sahip.

Ekonomik krizin en had safhaya çıktığı, yolsuzlukların mantar gibi çoğaldığı günlerde, halkın yaşadığı sosyal, ekonomik ve kültürel sarsıntıları gözler önüne sermeyi, kısacası Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmayı hedefleyen dizi, Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi'nde olduğu gibi tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor.

Senaristler Ömer Lütfi Mete ve Burak Zeybek'in; karakterleri, dramatik çatışmayı, olay örgüsünü ciddi bir doküman taraması ve araştırması yaparak oluşturdukları dizinin ilk bölümünün hikayesi şöyle: Sencer maliye müfettişi, Faruk ise emniyet müdürüdür. Her ikisi doğruları savunduklarından istenmeyen adam ilan edilirler. Ancak yolları "Kayıt Dışı" isimli gizli örgütün kurulmasıyla kesişecektir. Örgütün amacı, başedilemeyen hortumcuların kaçırdıkları paraları bulmak; hortumcuları bertaraf etmektir. Gizli örgütün başkanın sağ kolu ve emekli büyükelçi Uğur Bey, örgütü kurmak üzere ikisini seçer. Bu arada Sencer ailesiyle tatildeyken, serserilerin saldırısına uğrayan gazeteci Aslı Mühürdar'ı tecavüzden kurtarır. Aslı, Sencer'e minnet duyar. Ancak Sencer'in bilmediği şey: Aslı'nın babasının Uğur Bey olduğudur. Faruk ise Türkiye'nin en belalı "yolsuzluk uzmanı" işadamı Ekrem Kuzu'nun kardeşinin partisine uyuşturucu getirileceğini; işadamı Selami Hisarlı'nın bu partide öldürüleceği ihbarını alır. Bir baskın düzenlemeye karar verir.

22.20 /STAR

Kaynak: haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber