Van'ın büyükşehir olması

Sanayici ve işadamı Abdulahat Arvas, Van'ın büyükşehir olmasıyla bütçeden alacağı payın büyüyeceğini ifade ederek, "Yatırımlar artacağından kalkınma ve yapılanma daha hızlı gerçekleşecek" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Büyükşehir Yasa Tasarısı' ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Arvas, "Bölgemizde yaşanan deprem felaketi, ülkemizde kentsel dönüşüm uygulamasına vesile olmuş, bu alanda ciddi adımlar atılmıştır. İlimizi de kapsayan büyükşehir yasasının çıkmasını hızlandırmıştır. Bu gelişme şehrimiz için bir dönüm noktası, hatta bir diriliş olacak diyebiliriz. Gerçekten Van'ın şu anki durumu pek iç açıcı değil, büyük bir felaket yaşayan halk perişan, psikolojileri bozuk, ekonomisi kötü, sosyal, siyasal ve kültürel yaşam çok alt seviyelerdedir. Van hak ettiği konuma bir türlü ulaşamamaktadır. Şimdi bu dezavantajı avantaja çevirme fırsatı yakalamıştır. Çünkü büyükşehir olmanın getireceği avantajlar düşünülenden çok daha fazla olacaktır" dedi

"BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK UMUT"

Van'ın büyükşehir olmasıyla bütçeden alacağı payın büyüyeceğini de ifade eden Arvas, "Yatırımlar artacağından kalkınma ve yapılanma daha hızlı gerçekleşecek. Belediyecilik faaliyetleri tek elden ve daha koordineli bir şekilde yürütülebilecek. Hizmet kalitesi yükselecek ve olması gereken standarda ulaşacaktır. Böylelikle ilimiz daha çok yatırımcıyı bölgeye çekecek, bu yatırım beraberinde kalkınmayı, istihdamı ve kaliteli yaşamı arttıracak, ekonomi canlanacak, iş hacmi yükselecek ve halk refaha erecektir. Sonuçta şehre olan ilgi artacak. Bu sayede yerli ve yabancı turizm canlanacaktır. Otellerin doluluk oranında artış ve çevresindeki illere pozitif etkisi olacaktır. İlimiz büyükşehir olduğunda bölgesinde konumu itibari ile de lider ve vizyonel il pozisyonuna yükselecektir. Bunun yanında geniş yollar, sosyal tesisler, oyun alanları, eğlence ve dinlence yerleri, park, bahçe, bulvar, bolca yeşil alanlar, alternatif çevre yolları ve sahil şeritleri, kongre ve fuar merkezleri buna benzer alt ve üst yapılar, ağaçlandırmalar, uydu kentler, yeni yaşam alanları ve yeni bina yapımları için yeni projeler üretilecektir. Şehrimiz dışarıdan, daha yoğun göç almaya başlayacak. Bu pozitif göçle haliyle hane sayısı da çoğalacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlar artacak ve mevcut olanlarında kapasitesi büyüyecektir. Tüm bu hareketlilik emlak piyasasını da canlandıracaktır. Bugün şehrin dışı denilen yerler, kısa zamanda şehrin en önemli merkezleri haline gelecektir. Tüm bu hareketlenme inşaat firmalarının bu bölgede birbiri ardına projeler başlatmasına neden olacaktır. Şehrimiz dışarıdan da yatırımcıyı çekecek, yeni projeler demek yeni yatırımlar demek olduğundan alternatif yerler arayan yatırımcıya fırsatlar doğacaktır. Ayrıca ilimiz, gerek mevcut devlet ve özel hastanelerinin varlığı ve gerekse yeni yapılacak olanlarla bölgesel, komşu ülkelere olan yakınlığı ile de ulusal anlamda sağlık merkezi olacaktır. İlimiz modern tarım ve hayvancılık, çevre, sağlık eğitim, ulaşım, kentleşme, enerji, altyapı, yatırım, istihdam, turizm ve buna benzer daha bir çok alanda sıçrama yaparak yükselmiş ve gelişmiş illerin seviyesine çıkabilecektir. Kaliteli bir yaşam standardını yakalayarak bilhassa ekonomide şahlanacaktır" dedi.

"Van, DOĞUNUN AKDENİZİ OLACAK"

Van'ın tarihi geçmişi itibari ile birçok medeniyete beşiklik ettiğini, bu da ona mistik bir hava kazandırdığını ifade eden Abdulahat Arvas, "Her köşede asırlar öncesine ait tarihi izlere rastlamak mümkün. Coğrafi konumu itibari ile iklimi, Van Gölü sahilinde yerleşik olduğundan bu doğal özellik ve güzelliklerle bir turizm cenneti düzeyindedir. Bu saklı cennet, bu doğa harikası, tabiri caizse keşfedilmeyi beklemektedir. Büyükşehir olması durumunda yeni ödenekler, yeni projeler ve yeni yatırımlar bu güzellikleri gözler önüne çıkaracak, şehrimiz turizm sektöründe doğunun Akdeniz'i seviyesine ulaşacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber