Dağ köyündeki okula 'kardeş' eli

Adana'nın Kozan ilçesinde milli eğitim müdürlüğünce geçen yıllarda uygulamaya konulan "Kardeş Okul" projesi kapsamında Lutfiye Ali Şadi Çelik İlköğretim Okulu, ilçenin en uzak köyü olan Işıkkaya İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan Lutfiye Ali Şadi Çelik İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Avcı yaptığı açıklamada, kardeş köy okulu projesi kapsamında Işıkkaya Köyü İlköğretim Okulu Kozan'ın en ücra köyü. Onun için de bu okulu kardeş okul olarak seçtik. Bu okulun tüm öğrencilerini giydirmeyi ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamayı bir borç bildik" dedi.

Işıkkaya İlköğretim Okulu Öğretmeni Meral Atalayın, ?Torosların zirvesinde uzak bir köyde çalışmaktan gurur duyuyorum. Türk Bayrağının dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazırım. Böyle ücra bir köye gelip öğrencilerime yardımlarda bulunduğu için ben ve öğrencilerim çok mutlu olduk. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Olkan Dağlı'da, ?Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle projeleri her zaman desteklediklerini belirterek özveri ile ücra bir köyde görev yapan öğretmenimize de teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Yardım için gelen öğreniciler de çok güzel bir okula geldiklerini belirterek, "Keşke herkes bizler gibi düşünüp de ücra köşelerdeki köy oklunda okuyan öğrenicilere yardımlarda bulunsa" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber