Cizredeki STK'lardan açlık grevi açıklaması

Cizre'de faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü bir araya gelerek ?Sessizlik ölüm getirir? sloganıyla cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri için ortak basın açıklaması düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül 2012 gününden bu yana cezaevlerinde başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri 37. gününe girerken, Cizre'deki Sivil Toplum Örgütleri (STK) açlık grevlerine ilişkin ?Sessizlik ölüm getirir? sloganıyla ortak bir basın açıklaması düzenledi. Cizre'de faaliyet gösteren SES, KESK, Kurdi-Der, TTB, Disk, Sıtya Zin Kadın Merkezi, BDP Eğitim Girişimcileri Derneği hükümet konağı önünde bir araya gelip, yaptıkları basın açıklaması ile cezaevindeki ölümlerin ve açlık grevine çözüm yolu bulunmasını talep etti. STK'lar adına açıklama yapan SES Sendikası il sekreteri Aziz Yural, daha fazla geç kalınmadan tutsakların taleplerine cevap verilmesi ve kalıcı bir barış ortamının sağlanması gerektiğini savundu. Yural, ?Biz sivil toplum kuruluşları olarak buradan haykırıyoruz. Kaybedecek tek bir cana bile tahammülümüz yoktur. Bedenler her geçen saniye ölüme daha çok yaklaşmakta ve bu durum bizi ciddi anlamda kaygılandırmaktadır. Ve biz yaşanacak tüm olumsuzluklardan AKP hükümetini sorumlu tutarken dayatılan hiçbir baskı ve zulüm politikasına boyun eğmeyeceğimizi ve her şekilde alanlarda halkımızla birlikte sesimizi duyuracağımızı belirtmek isteriz. Bir kez daha hükümete siyasetçilere ve tüm demokratik kamuoyuna çağrımız; daha fazla geç kalınmadan tutsakların taleplerine cevap verilmesi ve kalıcı bir barış ortamının sağlanması için sürece bir an önce müdahil olup aktif rol oynamalarıdır ?şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sloganlarla PTT şubesine kadar yürüyen STK üyeleri, hükümlülere yollanmak üzere mektuplarını PTT görevlisine teslim ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber