Gümüşhane'de Uluslararası Matematik Sempozyumu

Gümüşhane'de ?1. Uluslararası Analiz ve Uygulamalı Matematik Sempozyumu? 200'ün üzerinde yerli ve yabancı bilim adamının katılımı ile başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 gün sürecek sempozyumda 20'den fazla oturum gerçekleştirilecek.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi çok amaçlı salonunda düzenlenen açılış seremonisi ile başlayan etkinlik dört gün sürecek.

Konuşmaların ve sunumların İngilizce olarak gerçekleştirildiği sempozyumla ilgili bilgi veren Gümüşhane Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Çakır, etkinliğin Gümüşhane ve Fatih Üniversiteleri'nin işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi. Matematik Mühendisliği Bölümü'nün 2010 yılında devlet üniversiteleri arasında Yıldız Teknik ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden sonra Gümüşhane Üniversitesinde açıldığının altını çizen Çakır, ?Bölümümüzün tanınırlığını artırmak için bir takım akademik ve bilimsel faaliyetlerde bulunuyoruz. Geçen yıl ?Neden Matematik?' konferansı düzenlemiştik. Bunlar hem üniversitemiz hem de Gümüşhane açısından tanınırlık konusunda oldukça önemli organizasyonlar? dedi.

Sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından 240 akademisyenin kayıt yaptırdığını kaydeden Çakır, Hindistan'dan Kongo'ya, Filistin'den Cezayir'e, Rusya'dan Türki Cumhuriyetlere kadar çeşitli ülkelerden ve Türkiye'den gelen bilim adamlarının 5 farklı salonda 20 oturum gerçekleştirileceklerini söyledi. Çakır, sempozyum ile uygulamalı matematik ve analiz alanında yeni gelişmeleri diğer matematikçilerle paylaşmak adına bir ortam hazırlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Moskova Lomonosov Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sergey Piskarev ise kendi alanındaki arkadaşları ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu, gördüğü manzara karşısında şaşırdığını belirterek, ?Ben Türkiye Cumhuriyeti devletine hayran oldum. Dağ başı denilebilecek, çok uzak olan bir şehirde bu kadar iyi bir üniversitenin kurulması ve burada da çok iyi akademisyenlerin bir araya getirilmesine hayran kaldım. Bunu yapan devlete teşekkür etmek istiyorum. Ben bunun aynısını kendi memleketimde göremiyorum. Bu konferans bilimsel anlamda bir başlangıç olacak ve devamı da gelecek diye düşünüyorum? diye konuştu.

Sempozyum süresince bilimsel sunumların yanısıra Karaca Mağarası, Etnografya Müzesi, Sümela Manastırı ve Uzungöl gezisi gibi sosyal faaliyetlerde yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber