Polis 'vurma yetkisi' istedi

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, sekiz yıl aradan sonra ilk kez dün toplandı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda artan terör olayları ve önlemler konuşuldu PKK'yı yürüyüşü.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, sekiz yıl aradan sonra ilk kez dün toplandı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan toplantıya İçişleri, Maliye, Milli Savunma ve Adalet bakanları katıldı. Toplantıda, artan terör olayları ve alınacak önlemler masaya yatırıldı. 4.5 saat süren toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner de katıldı.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
Toplantıda, bölücü, yıkıcı ve irtica terör örgütleri tek tek ele alındı. PKK'nın artan bombalı eylemleri, El Kaide ve Hizbullah örgütlerinin son durumu, DHKPC yapısı ve eylemleri mercek altına alınarak öncelikle bir durum değerlendirmesi yapıldı. Emniyet Genel Müdürü Aydıner toplantıda, terörle mücadelenin önlenebilmesi için güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu talepleri sıraladı. Emniyetin taleplerinden bazıları şunlar: "Terör örgütlerinin finans kaynakları kurutulmalı. Terör örgütlerinin ve bu örgütlerin yan kuruluşu gibi çalışan dernek, vakıf ve organizasyonların propaganda yapması önlenmeli. Terör örgütlerini öven, güvenlik güçlerini yeren yayınlar engellenmeli." Terörle mücadelede görev alan adli, istihbari, idari, askeri, kolluk görevlileri ve emekli olanlarla, örgütlerin açık hedefi haline gelen, getirilenler ve suçların aydınlatılmasına yardımcı olanlara "tanık koruma" hükümlerinin uygulanması istendi. Terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda "Teslim ol" emrine itaat etmeyerek, silah kullanmaya teşebbüs edilmesi halinde, kolluk görevlilerinin, tehlikeyi etkisiz kılabilecek ölçü ve orantıda doğruca ve duraksamadan silah kullanmaya yetkili olması istendi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber