Ordu'dan 26 ülkeye 'kedi kumu' ihracatı

Ordu'da bir firma tarafından üretilen ve evcil kedilerin tuvalet ihtiyacını gidermede kullanılan "Kedi Kumu" 26 ülkeye ihracat ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatsa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde Bentaş Firması tarafından üretilen kedi kumu kullanımının her geçen yıl yaygınlatığı bildirildi.

Ham maddesi bentonit olan kedi kumlarının yapımı ve kullanımı hakkında AA muhabirine bilgi veren Fabrika Müdürü, Maden Mühendisi Serkan Çekver, kedi kumu ürettikleri fabrikayı 2007 yılında kurduklarını ancak kısa sürede pazar paylarını arttırmayı başardıklarını söyledi.

Kedi kumu ham maddesinin sadece bentonit olduğunu ve ürünün kedilerin tuvaleti kullandığını anlatan Çekver, şunları kaydetti:

"Bu ürünü özellikle hayvanseverler çok iyi bilirler. Özellikle evinde kedi besleyen vatandaşlarımız bu ürünü sıkça kullanılır. Kedi kumu tamamen evlerde evcil olarak beslenen kedilerin tam anlamıyla tuvalet ihtiyaçlarını giderdikleri malzemedir. Bentonit çok iyi bir su emme kapasitesine sahip bir malzemedir. Aynı şekilde oluşabilecek kötü kokuları bentonit doğası gereği bünyesine hapseder ve ev içerisinde kötü koku yayılmasını da engeller."

-"Küçümsenmeyecek pazarı var"-

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde üretilen kedi kurumunun küçümsenmeyecek bir pazarı olduğunu da vurgulayan Çekver, şöyle devam etti:

"Kedi kumunu yurt dışından 26 ayrı ülkeye ihracat ediyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Bu ülkeler içerisinde Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Kanada, Finlandiya ve Danimarka'dır. En son olarak Honkonk'a dahi ihracat yapar hale geldik. Tüm Avrupa şu anda ihracatımızın içerisinde. Hedefimiz daha fazla ülkelere bu ürünü satabilmek."

Kedi kumunun Türkiye'de daha az kullanıldığına da işaret eden Çekver, " Ürettiğimiz kedi kumunun yüzde 85'ini yurt dışı yüzde 15'ini ise Türkiye'deki evcil kedi besleyen vatandaşlarımız kullanıyor."

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber