Milletvekili Şahin, çadır kenti ziyaret etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip'teki çadır kenti ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde çadır kentte incelemelerde bulundu ve Suriyeli mültecilerle görüştü. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Mehmet Ali Şahin, Nizip'teki çadır kentin yeni kurulduğunu ancak daha önceki kamplarda elde edilen deneyimlerin bu kampa aktarıldığını söyledi. Nizip'teki çadır kentin altyapısının tamamlandığını ve herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Şahin, kentte 5 bin 400 Suriyelinin kaldığını aktardı.

Çadır kentin her yönüyle Kurban Bayramı'na hazır olduğunu belirten ve Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu her türlü sosyal donatının çadır kentte bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yapılan hizmetlerle burası, ibadet yerlerinden tutun da her türlü insani ihtiyaçların karşılanabileceği, bir takım sosyal donatıların ve eğitim faaliyetlerin yürütüldüğü modern bir kamp halini alacaktır. Tabii buradaki insanlara kendi evlerindeki o rahatı ve huzuru, kamp ortamında istediğimiz kadar sunmaya çalışsak bile onlara kendi evlerini hissettirmek mümkün olmuyor. Ancak bizler de son derece yoğun çabalar gösteriyoruz. Buranın Türkiye'de kurulmuş olan kampların en moderni, en güzeli her bakımdan model olacak bir kamp olması için elimizden gelen çabayı gösterdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber