Tarihi Hamza Bey Camii, bayram namazında ibadete açılıyor

Bursa Valiliği'nin girişimleri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Tarihi Hamza Bey Camii, Kurban Bayramı namazında ibadete açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet döneminde çeşitli nedenlerle bazı kişilere satıldığı için şimdiye kadar ev olarak kullanılan tarihi Tarihi Hamza Bey Camii ve Türbesi, Bursa Valiliği'nin öncülüğünde Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce 1 milyon 100 bin TL'ye restore edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, restorasyonu tamamlanan tarihi camide incelemelerde bulundu.

Tarihi caminin görevlileri Vali Harput'a camiyi gezdirerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Görevliler caminin bakım ve onarımının tamamlandığını, bahçe düzenlemesinin ise kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Vali Harput, tarihi Hamza Bey Camii'nin 1431?1440 yıllarında Fatih Sultan Mehmed'in komutanlarından Hamza Bey tarafından inşa edildiğini belirtti. Yaklaşık 6 asırdır yaşayan mabedin uzun bir süredir tamir ve bakıma ihtiyacı olduğunu kaydeden Harput, "Çok şükür Allah'a bu muhteşem mabede sahip çıkmayı bize nasip etti.? dedi.

Zaman içinde tamirat adı altında yapılan çalışmalarda pek çok güzelliğin sıva altında kaldığına işaret eden Vali Harput, ?Muhteşem güzellikler maalesef badana altında kalmış. Bazı güzelliklerinde kaybolduğunu, yok edildiğini gördük. Bu gün Kurban Bayramı'nın arifesinde inşallah yaklaşık 1 yılda bu çalışma yine yaklaşık 1 milyon TL'nin üzerinde bir harcama ile hem cami, hem de Hamza Bey ve yakınlarının türbelerinin restorasyonu tamamlanarak hizmete girmiş olacak.? şeklinde konuştu.

Yapılan restorasyonla cami ve türbenin bütün ihtişamı ile ortaya çıkacağına değinen Harput, "Çalışma bitince hem cami bütün asaleti ve ihtişamıyla ve tüm zarafetiyle inanan insanların hizmetine sunulacak. Hem de Hamza Bey ve burada yatan diğer büyük zatların ruhları mesrur olacaktır. Zaman içinde yok olmaya ya da kaybolmaya yüz tutan pek çok güzelliklerin yeniden ortaya çıkmasına vesile olacak. Dolayısıyla ben bundan sonra burada huzurlu, birlik ve beraberliğe vesile olacak çok güzel günlerin geçeceğine inanıyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber