Sedyeden düşürülen hasta için inceleme başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Geçtiğimiz gün İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılırken sedyeden düşen Mustafa Göz ile ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Göz'ün yoğun bakımda olduğu belirtilirken, düşmeden kaynaklanan herhangi bir yaralanma olmadığı söylendi.

Olay, Kurban Bayramı'nın birinci günü yaşanırken, kurban kesimi esnasında yere düşerek bayılan Mustafa Göz'e, Yenişehir 112 ambulans görevlileri müdahale etti. Kalp krizi ön tanısının konduğu Göz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Göz, sedyeye bağlı olmasına rağmen acil kapısından giriş yapıldığı sırada, sağlık memurlarının dikkatsizliği nedeniyle düşürüldü. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, "Acil servisin önünde sedyeye alınan hastamız tek bir personel ile taşınmış, sedyenin arka kısmında personel olmadan acil servise doğru götürülürken, maalesef bağlı olmasına rağmen hasta düşürülmüştür. Her ne kadar düşmeye bağlı olarak hastamızda herhangi bir yaralanma olmamış ise de, vakanın standartlara uymayan bir şekilde taşındığı gözlemlenmiştir. Acil servise alınan hastaya tetkikleri sonrasında kalp Krizi teşhisi konulmuş olup, vakaya hızla Koroner Angio Grafi yapılmış ve bu esnada stend yerleştirilmiştir" denildi.

Mustafa Göz'ün yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtilirken, hastanın sedyeden düşürülmesi ile ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber