Şırnak, terörle değil eğitimle anılmak istiyor

Bugüne kadar sürekli terörle anılan Şırnak'ta eğitim seviyesi her geçen gün yükseliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü okul yakıp tehditler savursa da bölge çocuklarını okuma aşkından vazgeçiremiyor. 2011 yılında 750 Şırnaklı genç üniversiteye yerleşirken, 2012'de bu rakam neredeyse iki katına çıktı. Bu sene bin 200 öğrenci üniversiteli oldu. Brezilya'da yapılan bilim olimpiyatında Cizre Fen Lisesi'nden iki öğrencisi Türkiye'yi temsil etti. İdil Lisesi öğrencileri, AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında bu hafta İtalya'ya gidiyor.

Resmi ve özel kurumlar, geliştirdikleri projelerle Şırnaklı gençlerin eğitimde başarıyı yakalaması için çaba sarf ediyor.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, son on yılda eğitim alt yapısında çok büyük mesafeler kat edildiğini söyledi. Mevcut dersliklerin yüzde 45'izşz bu dönemde yapıldığını anlatan Arslan, ?Fatih Projesi' kapsamında 404 derslikte akıllı tahta kullanılmaya başlandığını ifade etti. İl genelinde 5 bin 115 öğretmenin 142 bin öğrenciye eğitim verdiğini kaydeden Arslan, kırsal alanlardaki öğretmenlerin barınma sıkıntısının da çözüldüğünü vurguladı.

Aslan, ?Eğitimcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim barınma merkezleri, Şırnak Valiliğimizce Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü sponsorluğunda hizmete girdi. 40 yerleşim yerinde 360 daire hazırlandı. Köylerde çalışan öğretmenlerimize konforlu sosyal yaşam merkezleri sağlanmış oldu.? dedi.

Öğrenci ve velilerin tercihleri doğrultusunda seçmeli derslerin belirlendiğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrencilerin yüzde 24'ünün Kürtçeyi, yüzde 62'sinin ise Kuran'ı Kerim dersini seçtiğini söyledi. Biri Şırnak merkezde olmak üzere 4 imam hatip ortaokulu ve Beytüşşebap ilçesinde imam hatip lisesi açıldığını kaydeden Arslan, önümüzde yıl açılacak okullar konusunda da planlamanın sürdüğünü vurguladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber