Seyfe Gölü, cazibe merkezi olmaya aday

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti bölgesindeki Seyfe Göleti'nde eşsiz tabiat güzelliği eşliğinde olta balıkçılığı yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyfe Gölü ve Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, tuzlu suda kuşların, tatlı suda ise balıkların ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunduğunu söyledi. Kuş Cenneti'nin hemen yanındaki Seyfe Göleti'ne bir kaç yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 15 bin balık atıldığını ifade eden Çetiner, Kuş Cenneti'ne gelenlerin, gölette de olta ile balık tuttuğunu dile getirdi.

Çetiner, şöyle konuştu: "Seyfe Gölü civarında 2 önemli unsur var. Bir tarafta tuzlu su, bir tarafta tatlı suyumuz var. Bu tatlı suyumuz Seyfe Gölet'inde oluyor ve aynı zamanda gölü besleyen bir unsur. Bu göletimiz, göle hem katkı sağlıyor hem de güzellik katıyor. Biz buraya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte geçtiğimiz dönemde 15 bin yavru balık bıraktık. Bunlar büyüdü. Şuan 2-3 kilo ağırlığında balık çıkıyor. Balıkçılar da artık Seyfe'ye ve göllete akın etmeye başladılar. Artık olta balıkçılığı yapılıyor."

"SEYİR TERASLARI VE KONAKLAMA YERLERİ YAPILMALI"

Seyfe'nin bir cazibe merkezi olmaya başladığına dikkati çeken Çetiner, insanların buraya geldiğinde, gözlem yapabilme olanakları olması için seyir terasları ve konaklama yerleri olması gerektiğini vurguladı. Seyfe Gölü'nde, kuşları çıplak gözle izleme imkanı da olduğunu anlatan Çetiner, kuşlara sahip çıkıldığı takdirde, ilerde ekmek atarak beslenecek duruma gelinebileceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber