Muhtarlardan Emniyet Müdürü Güven'e: Bu çocuklara birlikte sahip çıkalım

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Sur ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhtarlar yaşadıklarını sorunları emniyet müdürü Güven'e anlattı, özellikle çocuklara sahip çıkılması konusunda birlikte çalışma önerisinde bulundu. Diyarbakır emniyeti ile muhtarlar, cuma hutbelerinde çocuklara sahip çıkılması ve eğitim gibi konuların işlenmesi konusunda müftülüklerle görüşmeye karar verdi.

İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Sur ilçesi sakinlerinin huzur ve güvenlik ile ilgili yaşadığı sıkıntıları ilk ağızdan dinlemek için muhtarlarla buluştu. Sur Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya; asayiş, trafik denetleme, kaçakçılık ve organize suçlar ve toplum destekli polislik şube müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Sur Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, genel asayiş olayları, yapılan çalışmalar, tespit edilen sorunlar ve suçun önlenmesi alınması gereken tedbirler konularında sunum yaptı.

Sunumda metruk binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılmasının halen devam ettiğinden, başta uyuşturucu kullanımı olmak üzere suça yönelen şahıslar için barınak teşkil ettiği vurgulandı.

Sokakta çalıştırılan çocukların istismara açık olmaları nedeniyle çok kolay bir şekilde suçlara katıldıkları belirtilerek, ?Tarihi değere sahip surların kapatılan kapılarının demir testereler ile kesilerek suçlular tarafından kullanıldığı, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle ortaya çıkan düzensizliğin suça olumsuz etkileri nedeniyle yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verilmiştir.? denildi.

Muhtarlar ilçede yaşanan sorunları dile getirdi. Bunun üzerine Sur dipleri ile okul yakınlarında uyuşturucu kullanımını ile Dicle nehri kenarındaki içkili işyerlerinin gürültü ve kontrol amaçlı, ara sokakların kapkaç ve yankesiciliği önlemek için gece geç saatler dahil olmak üzere daha sık denetlenmesi ve toplum destekli polislik şube müdürlüğünün ziyaretlerini sıklaştırmaları ile bölgedeki yaya devriye sayısının artırılması talepleri dikkate alındığı belirtildi.

Muhtarlar Diyarbakır emniyetinin vatandaşlara yönelik yaklaşımının ve sosyal projelere verdiği desteğin memnuniyet verici olduğunu belirterek sosyal hayatın desteklenmesine devam edilmesini istedi. Muhtarlar suçun azaltılması için müftülükler ile irtibata geçilip özellikle Cuma namazı vaaz ve hutbelerinde çocuklara sahip çıkılması ve çocukların eğitilmesi konusunda vatandaşlara bilgi verilerek destek istenmesinin etkili olabileceği belirtti. Muhtarlar ayrıca trafik yoğunluğunun, ticaret merkezi olan Suriçi'ni olumsuz etkilediğini ifade edilerek, gerekli fiziksel düzenlemelerin belediyeler tarafından yapılması istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber