Şehit uzman çavuş annesinin tedavisi için askerlik mesleğini seçmiş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen hafta PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit düşen Yozgatlı Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın, kanser hastası annesini tedavi ettirmek için askerlik mesleğini seçtiği ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın Niğde Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü kazandığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini tamamlayamadığı öğrenildi. Maddi durumu yerinde olmayan işçi bir babanın üç evladından biri olan Yalçın'ın, kanser hastası olan annesini tedavi ettirmek ve ailesinin geçimini sağlamak için askerlik mesleğini seçtiği, aldığı maaşın büyük bir bölümünü ailesine gönderdiği de ortaya çıktı. Şehidin annesi Şükran Yalçın, ?Yiğidim belinde tabancayla gelince gururlanıyordum, ben oğlumu askeriyeye vermiştim. Oğlum annesi babası için canını verdi, aslanım? dedi.

Baba Bayram Yalçın da oğlu ile şehit olmadan iki gün önce telefonda görüştüğünü belirterek, ?'Anneme iyi bak baba' dedi. Helalleştik. Oğlum Allah'a emanet ol dedim? diye konuştu.

Teyzesi Bircan Hasgül, ?Seyit, ?Annem sana emanet teyze, ben annem için buralardayım' dedi. ?O mesleği annem-babam fakir olduğu için seçtim' dedi. Annesi yarın ameliyata girecek, ölürse Seyit'in yanına gider, ölmezse biz bakarız, Seyit'in emaneti annesi? şeklinde konuştu.

Kardeşi Cihat Yalçın ise, ?Ağabeyim Allah'ın sevgili kuluymuş ki vatan uğruna şehit oldu. Vatan sağolsun? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber