Seyahat acentesi sahipleri Beypazarı'nı gezdi

Ankara Girişimci İş Kadınları Destekleme Derneği (ANGİKAD) liderliğinde Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Skal International Ankara ortaklığında yürütülen 'Ankara'yı Yaşamak' isimli proje kapsamında 40 seyahat acentesi sahibi Beypazarı'nı gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 40 seyahat acentesi sahibi, İnözü Vadisi turu sonrası, Beypazarı yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeği için Beypazarı Tarihi Taş Mektep'te konuk edildi.

Grup, yemek sonrası Alaaddin Sokak, Türk Hamam Müzesi ve yöresel Beypazarı ürünleri ile ünlü çarşının bulunduğu Demirciler Sokağı'nı gezdi. Kısıtlı vakitleri bulunan konuklara Beypazarı Ticaret Odası toplantı salonunda ilçenin tanıtımı yapıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp, toplantının ardından yaptığı konuşmada, "Turizmde bugüne kadar geldiğimiz noktayı sizlere gerçekleştirdiğimiz bu sunumla aktarmak istedik. Tarihi evlerimiz, camilerimiz, türbelerimiz, 6 müzemiz, Osmanlı mutfağımız, el sanatlarımız, maden suyumuz ve kaplıcalarımızla tanınıyoruz. Kültür turizminin yanı sıra önümüzdeki süreçte organik tarıma önem vermek ve halen sürdürdüğümüz doğa turizminde biraz daha mesafe kat etmek istiyoruz. Şu anda kuş gözlem alanlarımız ve trekking parkurlarımız mevcut durumda. Buna ek olarak yamaç paraşütü gibi diğer aktivitelerle ilçemizdeki turizmi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. İlçemiz her türlü turizm yatırımına açık. İşletmelerimiz konaklama ve yöresel yemek hizmetleriyle sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacaktır." dedi.

Toplantı sonrası seyahat acentesi sahipleri ve Beypazarılı işletmeciler kendilerini tanıtarak verdikleri hizmetlerden bahsetti. Beypazarı'nı vakitlerinin az olması sebebiyle tam anlamıyla gezme imkânı bulamayan konuklar, daha sonra mutlaka tekrar geleceklerini ve ilçeyi daha çok insanın görmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber