Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar 1 milyon çiçek dikecek

Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem güzergâhında, kavşak geçiş noktalarında yaya geçitleri ile ışıklandırma sistemlerinin olduğu alanlara çeşitli bitki ve çiçekler dikecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, yaptığı açıklamada, yaklaşık 950 bin çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini, kasım ayı sonuna kadar toplamda 1 milyon bitki dikimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sülü; Karataş ve Burç Kavşağı'ndan başlayıp, İstasyon Meydanı'na kadar uzanan raylı sistem güzergâhı üzerinde ve kavşak geçiş noktalarında, kış dönemi mevsimlik çiçek dikim çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Raylı sistem duraklarının yer aldığı alanlar ve güzergâh üzerinde yapılan çiçeklendirme çalışmaları ile oluşturulan alanlarda şehrin estetiğine ayrı bir hava katmayı amaçladıklarını söyleyen Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Sülü, ?Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, kış mevsimine özgü çok sayıda çiçek ve bitki türü kullandık. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan park, bahçe, refüj ve kavşaklara şimdiye kadar 550 bin menekşe, 400 bin lale olmak üzere, yaklaşık 950 bin çiçek dikimi gerçekleştirdik. Kasım ayı sonuna kadar toplamda 1 milyon bitki dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber