Kırşehir'in çılgın projesinin temeli törenle atıldı

Kırşehir'in 'çılgın projesi' olarak adlandırılan İkizarası Kent Parkı'nın temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel atma törene Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ağır Ceza Reisi Şeyhmus Yeşiltaş, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yüklenici firma Özbek İnşaat'ın sahibi Lider Özbek, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırşehir'in Anadolu'nun kültürünün temel merkezlerinden ve medeniyet değerlerinin tohumunun atıldığı şehirlerden biri olduğunu dile getirdi.

Kırşehir'den, Aşıkpaşa, Ahi Evran, Şeyh Edebali, Yunus Emre ve Cacabey gibi ilim ehli olan büyük insanların gelip geçtiğini kaydeden Kurtulmuş, "Bizler sadece şehirlerin görünen yüzü ile değil şehirlerin aynı zamanda ruhuyla da ilgileniyoruz. Onun için Cacabey'le, Ahi Evran'la, Yunus Emre'yle, Şeyh Edebali ile ilgileniyoruz. Şehirlerimizin caddelerini yapacağız çünkü insana hizmet hakka hizmettir, parklarını yapacağız çünkü 'halka hizmet Hakk'a hizmettir.' Siyasetimizin kilit cümlesi milletin duası Allah'ın rızasını kazanmaktır. Esas yapmamız gereken bu topraklardaki bize ait olan ruhu diriltmektir.? dedi.

Kırşehir'de olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yapılan projelerin kısa sürede bitmesini temenni ederek, İkizarası Kent Parkı Projesi'nin Kırşehir halkına hayırlı olmasını diledi.

BAHÇECİ: KIRŞEHİR'İN BİR HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, açılışta yaptığı konuşmada, Kırşehir'in bir hayalini daha hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Hedeflerinin Türkiye'nin en güzel şehirlerinden olan Kırşehir'i, Türkiye'nin en güzel yaşanabilir şehri haline getirmek olduğuna işaret eden Bahçeci, "Bu hedefler doğrultusunda gösterişten uzak durarak iyi bir ekip kurup ihtiyaçlarımızı belirledik ve bunları en iyi şekilde projelendirip planladık en sonunda ise hayata geçirmeye başladık. Genç bir ekiple yola çıktık ve dedik ki biz bu şehre mührümüzü vuracağız. Vatandaşlarımızın da manevi destekleri ile pes etmeden ilerledik. Kırşehir Belediyesi olarak önce hayal ediyoruz, sonra projelendiriyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Bugün ise bir hayalimizin daha ilk adımını atmış olacağız."

İkizarası Kent Parkı Projesi'nin 2,5 yıl boyunca üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu yaklaşık maliyetinin 30 milyonu bulduğunu kaydeden Bahçeci, "Projemiz 120 bin metrekarelik bir alana sahip olup, bu alanın 20 bin 300 metrekarelik kısmı göl alanı olacaktır. İşe başladığımız günden itibaren yaklaşık 6 milyonluk kamulaştırma gerçekleştirdik. Bölgenin alt yapısını, içme suyunu, kanalizasyonunu, yağmur suyu drenaj hattını, sulama sistemlerini ve yollarını baştan düzenleyeceğiz. Projemizde; açık konser alanı, açık meydanlar, seyir terasları, açık oturma ve dinlenme alanları, geniş yeşil alanlar, açık amfileri ve pergola oturma grupları, spor merkezi, açık ve kapalı spor alanları, gençlik merkezi, iki tane ada ve büyük adada restoran küçük adada ise kafe, gözlem kulesi, kiosklar, çay evleri, yöresel satış alanları, mescit, tuvalet grupları ve ışıklandırmaları ile prestijli bir park oluşturacağız. Toplam 2 bin 900 adet nitelikli ağaç, 37 bin adet gül ve çalı bitkisi dikeceğiz. İnşallah 2013 yılının sonuna kadar projemiz bitmiş olacaktır. " şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından İkizarası Kent Parkı Projesi'nin temeline ilk harç atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber