İHD ve Tabibler Odasından açlık grevi açıklaması

İnsan Hakları Adıyaman Şubesi (İHD) Adıyaman Tabibler Odası tarafından cezaevlerinde yapılan açlık grevlerinin sonuçlanması ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen basın açıklamasına İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, Adıyaman Tabibler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Kurt yaptı.

Basın açıklamasını okuyan İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, "Ölümler olmadan açlık grevlerinin sonuçlanması

sevindiricidir. Bilindiği üzere

12 Eylül tarihinde başlayan giderek tüm cezaevlerine yayılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi bu gün sonlandırıldı.

Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevinde de bir kısım mahkum 5 Ekim, bir kısmı da 5 Kasım'da olmak üzere süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı. Adıyaman kapalı cezaevinde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayan mahkumların 18 Kasım tarihinde açlık grevine son verdikleri bilgisi derneğimize ulaşmıştır. Tarafımızdan Adıyaman cezaevine gidilerek cezaevi idaresi ile yapılan görüşmelerde açlık grevini sonlandıran mahkumlar sağlık kontrolünden geçirildi, sağlıklarının hastanelere sevkini gerektirmeyecek kadar iyi olduğu görüldü, 3-4 gün içinde durumlarının normale döneceğini belirterek, bu süre içinde ne şekilde ve hangi tür yiyecekler yemeleri gerektiği konusunda bir program önerdik. Bu nedenle özellikle ailelerinin merak etmemelerini, mahkumların sağlık durumları için endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etmek isteriz.

Avukat görüşmesinde de mahkumlar aynı durum ifade etmişlerdir. Ölümlerin yaşanmadan bu eylemin sonuçlanmış olması hepimiz için çok sevindirici olmuştur. Bu husus da sorunlara diyalogla çözümünün ölümlerin önüne geçilebileceğini göstermiştir. Bunun daha sonraki süreçlerde de örnek olmasını diliyor, sürecin ölümler gerçekleşmeden sonuçlanmış

olmasından emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber