Bakanlık: Hepatit B aşısı tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz yapılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Hepatit B aşısının risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 'Böbrekler Çürümediyse Ücretsiz Aşıya İzin Yok' başlıklı haberler ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada haberde yer alan ve Hepatit B aşısını ücretsiz olarak yaptırmak için hastanın 2 böbreğinin de işlevini yitirmesi gerektiği ifade edilen haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haberde adı geçen hasta Ahmet Diremler'e 3 doz halinde uygulanması gereken Hepatit B aşısının ilk 2 dozunun ücretsiz olarak uygulandığı vurgulanan açıklamada, ?Rapel (pekiştirme) dozun 6 ay sonra yapılacağı bilgisi verilmiştir. Hastanın aşılarının ücretsiz olarak yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı bizzat kendisine söylenmesine rağmen hastanın gerçek dışı bu iddiada neden bulunduğu anlaşılamamıştır. Hepatit B aşısı risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarımızda ücretsiz olarak yapılmaktadır.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber