Yağmur hafta sonu her yerde, sıcaklıklar 8 derece azalacak!

Haber Giriş : 14 Ekim 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu şiddetli yağış her yerde, pazartesi günü Bolu çevresinde yılın ilk kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı 8 derece azalacak. İstanbul, Ankara, Erzurum, Adana hafta sonunu yağışlı geçirecek. Antalya pazar günü yağış altında.

Hava sıcaklığı hafta sonunda Marmara, batı Karadeniz, iç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında, pazartesi gününden itibaren tüm yurtta hissedilir derecede 6-8 derece azalarak mevsim normalleri altına düşecek. Gündüz sıcaklıkları İstanbul, Ankara ve Erzurum'da 13, İzmir'de 17, Adana'da 24, Antalya'da 23, Trabzon'da 16, Diyarbakır'da 22 derece.

Gece sıcaklıkları ise İstanbul'da 8, Ankara'da 3, İzmir ve Adana'da 13, Antalya'da 11 ve Erzurum'da 0 dereceye inecek.
Meteoroloji'nin uyarısına göre, BUGÜN kuzey kesimlerde görülen sağanak yağışlar, hafta sonunda yurdun büyük bölümünde devam edecek.
YARIN Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, kuzey Ege'nin iç kesimleri ile doğu Akdeniz bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Marmara ve Batı Karadeniz'de şiddetli yağış var.
PAZAR günü Trakya ve Kıyı Ege dışında tüm Türkiye yağış altında, sağanak yağmur özellikle Karadeniz, Doğu Akdeniz, Sivas-Kayseri-Malatya-Gaziantep çevresinde şiddetli olacak.
PAZARTESİ günü de Batı Akdeniz, Kıyı Ege, Trakya, Konya-Ankara dışında yine tüm bölgelerimizde yağış sürüyor. Yağışlar, hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönecek.

ETKİLİ YAĞIŞ UYARISI

Yarın; Marmara'nın kuzey ve doğusu ile batı Karadeniz'de, Pazar günü; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında görülecek etkili yağışlar ile hava sıcaklığında beklenen azalmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber