Diyarbakır'da patriot hazırlığı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan patriot açıklamasının ardından Diyarbakır 2.Hava Kuvvet Komutanlığı 8.Ana Jet Üssü'nde hareketlilik başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Türkiye'nin hava savunma sisteminin Nato tarafından desteklenmesi amacıyla iletilen patriot isteğinin ardından bu sistemin konuşlanabileceği mevzinin keşiflerine başlanacağını duyurmuştu. Açıklamada, "Hava savunma sistemimizin Nato tarafından desteklenmesi maksadıyla, ülke olarak yapılan resmi talebimizin, Nato müttefiklerimiz tarafından olumlu karşılanması sonucunda, 27 Kasım 2012 tarihinde, Türk ve Nato müttefiklerinden oluşturulacak heyetle Patriot Hava ve Füze Savunma Sistemleri'nin konuşlandırılabileceği mevzi keşiflerine başlanacaktır" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamanın ardından bugün sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde hareketlilik yaşandığı gözlendi.

Sabah saatlerinde hava üssüne inen bir helikopter hangarların arkasında dışarıdan görünmeyen bir noktaya geçerken, savaş uçakları da rutin uçuşlarını yaptı.

Hava üssünde hareketlilik devam ediyor. - DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber