'Aydın'da asayiş olayları için vatandaş da yardımcı olmalı'

Basına bilgilendirme toplantısı düzenleyen Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, hırsızlık ve diğer asayiş konularında vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Her şeyi devletten, polisten, jandarmadan beklemeyin,? diyen Temel, hırsızlığa karşı caydırıcı olan güvenlik kamerası ve özel güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi. Özellikle yazlıklarda, sanayi bölgelerinde ve çarşıda güvenlik kamerası ve özel güvenlikçilerin, hırsızlık olaylarının çözümü ve azalmasında önemli olduğunu söyledi.

Aydın Polisevi'nde şube müdürleriyle birlikte yapılan toplantıda, 2011 yılı ve 2012'nin ilk 10 ayı değerlendirildi. Asayiş Şube Müdürü Mesut Bilgeç'in verdiği bilgilerle Aydın, asayiş olarak bütün yönleriyle ele alındı. Aydın'ın yüzde 67'sinde 37 birim, 3 bin 197 personel ve 68 noktadaki mobese kameralarıyla asayişi sağlamak için çalıştıklarını belirten Şube Müdürü Bilgeç, ?Asayiş kapsamında 2012 yılı ilk 10 ayda 23 bin 266 olay meydana gelmiş, bunlardan 17 bin 16'sı aydınlatılmıştır. Günümüzde en çok sıkıntı yaşadığımız ve her gün değişen, sınır tanımayan ise dolandırıcılık olaylarıdır. Özellikle telefonla dolandırıcılıklarda vatandaşlarımızı ikna etmekte çok zorlanıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber