Engelliler Bakan Dinçer'i ziyaret etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, engelli çocuklar için özel programlarının olduğunu belirterek, ''Bu hakları sonuna kadar yararlandırmak için çok uğraştık. Yetmez, daha da fazla uğraşacağız'' dedi.

Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Konuşma Engelliler Federasyonu ve Özel Tercih Özel Eğitim Merkezi yöneticileri ile konuşma engelli çocuklar ve ailelerini kabul etti.

Bakan Dinçer, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Engelliler Günü vesilesiyle Türkiye'deki engellilerin hem sorunlarının, hem de buna karşı yükümlülüklerin hatırlandığını ifade etti.

Engellilerin sorunlarını, bireylerin merhamet duygularına bağlı kalarak çözmenin yetmeyeceğini belirten Dinçer, Türkiye'nin, yardımlaşma duygusu en yüksek toplumlardan biri olduğunu, kültürel değerlerin, insanların kendileri için istediklerini bir başkası için de istemesini öngördüğünü dile getirdi.

Hayırseverlerin şefkatlerine ve katkılarına vurgu yapan Dinçer, ''Ama bu tabii engellilerin sorunlarını çözme konusunda yetmez. Daha sistemli çözümler üretecek tedbirleri de öngörmeliyiz'' diye konuştu.

Bir toplum değerlendirilirken, engellilerin sorunlarını ne katar çözmüşse o kadar medeni ve gelişmiş

kabul edildiğini ifade eden Dinçer, şöyle devam etti:

''Biz ülke olarak da baktığımızda engellilerin sorunlarını çözmeyi hem bir beşeri ve sosyal sorumluluk olarak, hem insanlığın bir görevi olarak, hem de sosyal devletin bir gereği olarak doğrusu önemsiyoruz. Tabii bu açıdan bakıldığında engellilerimizin hem ihtiyaçları olduğunu, normal bir insan gibi ihtiyaçları olduğunu, hem de yine normal bir insan gibi haklarının olduğunu, belki tekrar vurgulayıp hatırlatmak lazım.''

Eğitim hakkıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Dinçer, ''Gerçekten de biz bütün çocuklarımızı, engelli veya engelsiz bütün çocuklarımızı bu eğitim hakkından yararlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli çocuklarımız için özel programlarımız var. Bu hakları sonuna kadar yararlandırmak için çok uğraştık. Yetmez, daha da fazla uğraşacağız'' ifadesini kullandı.

Genel olarak bakıldığında Türkiye'de yapılan bir araştırma ile yüzde 12,3 civarında bir engelliden söz edildiğini aktaran Dinçer, eğer bu rakam esas alınırsa aşağı yukarı 27-28 milyona yakın kişinin etkilendiği bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

Dinçer, ''Öyleyse engelliler ve ailelerine yönelik her türlü hakkın korunması da bizim görevimiz diye ben bu meseleye bakıyorum'' dedi.

Bakan Dinçer, bugün vesilesiyle alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların olumlu sonuçlar vermesini ümit ettiğini kaydetti.

Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı Özgür Tekol, sorunların her zaman konuşarak ve uzlaşı ile çözülebileceğini belirterek, bu nedenle ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ziyarete katılan konuşma engelli öğrenciler, Bakan Dinçer'e çiçek hediye ederken, Dinçer de çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber