Alanya'daki sağlık çalışanları dernek çatısı altında buluştu

Antalya'nın Alanya ilçesinde doktor, diş hekimi, eczacı, veteriner ve diğer sağlık çalışanlarını bir çatı altında toplamak amacıyla Alanya Sağlık Hizmetleri Derneği (ALSADER) kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu'na (ESAFED) da üye olan derneğin Atatürk Caddesi'ndeki merkezi dualarla hizmete açıldı. Açılış öncesi Alanya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) programda konuşan ALSADER Başkanı Dr. Cengiz Atalay, ulusal ve uluslar arası kurum ve kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde bulunmak istediklerini söyledi.

Sağlık faaliyetlerinin etkinleştirilmesi bu alanlarda çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlara destek vermek amacıyla başta tıp doktorları, diş hekimleri, eczacılar, veterinerler ve diğer sağlık çalışanlarıyla bir çatı altında toplanmak için bir grup arkadaşla dernek kurmanın onur ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Dr. Atalay, derneklerinin merkezi İzmir'de bulunan ESAFED'e bağlı olarak çalışacağını söyledi.

Federasyonun 2001 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında yaptığı faaliyetlere Alanya olarak katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Dr. Atalay, ?Biz inanıyoruz ki, sevgi medeniyetimizin çağdaş ürünü ?Gülen Türkiye ve Gülen Dünya' idealine erişmede bu küçük, fakat anlamlı adımları, Türkiye'nin başka yerlerinden yükselen daha güçlü adımlar takip edecektir.? dedi.

ALSADER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit ise bir sunumla açlıkla pençeleşen Afrika ülkelerine yaptıkları destekleri anlattı. Somali ve Sudan'a sağlık hizmetlerinde bulundukların kaydeden Cirit, Nijer, Nijerya, Tanzanya, Gine Bissau, Pakistan, Haiti, Kamerun, Kenya, Orta Afrika, Mısır, yemen, Libya gibi ülkelerde sağlık, eğitim ve diğer yardımlarda bulunduklarını belirtti.

Acil ve poliklinik hizmetlerinde bulunduklarını belirten Cirit, Somali ve Sudan'da tıp olarak büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Somali ve Sudan'daki sağlık personelini Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğittiklerini kaydeden Cirit, balıkçılık, süt hayvancılığı ve tavukçuluk alanlarında veteriner hekimleri tarafından eğitimlerinde verildiğini belirtti.

Cirit, Somali'de yapılan Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise tamamlandığını söyledi. Cirit, Türkiye'den 5 kişilik çekirdek kadronun kalıcı olarak görevlendirildiği 3 bin metrekarelik, 60 yataklı, 2 ameliyathanesi bulunan hastanede eğitilen Somalili personelin de görev alacağını söyledi.

Açılışa ESAFED Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cirit, Alanya Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, daire amirleri ve doktorlar da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber