08/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Gaziantep'te, Gaziantep il yönetimi ile bir otelde verilecek kahvaltıda biraraya gelecek. Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le Akkent Cami temel atma töreni ile restorasyonu yapılan Gümrük Han'ın açılışına katılacak ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (09.30 - 16.15)

-AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) faaliyetlerine yönelik bilgilendirme toplantısına katılacak. (11.00)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi 128. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılacak. (11.00)

-Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Yarının Liderleri Zirvesi' programına katılacak. (10.00)

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programa ve leylak dikimi törenine iştirak edecek. (10.00 -13.00)

EKONOMİ

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'ETO Eskişehir'in Sesleri Vergi Rekortmenleri' ödül törenine katılacak. (13.30)

DÜNYA

-Halk dilinde '93 Harbi' olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus savaşı sırasında esir düşen Türk askerlerinin resimleri Rusya'da bir müzede ortaya çıktı. 'Rus-Türk Savaşı'nın unutulmuş fotoğrafları' adlı sergide Balkanlar'daki savaştan kaçan Türklerin ve esir Osmanlı askerlerinin fotoğrafları yer alıyor.

-Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin 2013'te gerçekleştireceği etkinliklerin tanıtılacağı Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'ndaki programa katılacak. (14.00)

-Mavi kapağın tekerlekli sandalyeyle umuda dönüşen hikâyesi(ÖZEL)

Bir su şişesinin kapağı insanın hayatını değiştirir ve umuda dönüşür mü? Toplanan pet şişelerin kapakları bir su birikintisi misali damlaya damlaya toplanıyor ve engellilere tekerlekli sandalye umudu oluyor. Geri dönüşüm tesisinde yeni bir ürün haline gelen kapaklar, engellilere tekerlekli sandalye olarak dönüyor. İşte sosyal sorumluluk projesi haline gelen ?mavi kapağın' her anının anlatıldığı hikaye? Yolda yürürken bir direğe ya da bir ağaca asılı büyük pet şişenin içindeki kapaklar veya su içtikten sonra pet şişesini atıp kapağı cebinde saklayanlar mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son yıllarda gündeme gelen mavi kapak kampanyası herkesçe merak edilen bir konu. Peki, bu kapaklar nasıl toplanıyor? Kimler tarafından işleniyor? Elde edilen gelir nasıl engellilere veriliyor? Kaç kilogram kapak bir tekerlekli sandalye ediyor? Cihan Haber Ajansı (Cihan) mavi kapağın serüvenini araştırdı.

-Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Trabzon Gençlik Derneği tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'THY ile idealler üzere uçmak' konulu söyleşiye katılacak. (10.30)

-Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Trabzon Toplumsal Uzlaşı ve Kültür Sanat Derneği (TUKSANDER) tarafından düzenlenen Trabzon Kültür Günleri, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde başlayacak. İki gün sürecek etkinlikte; Dr. Reşit Haylamaz, Kemal Gülen, İbrahim Kocabıyık, Ali Demirel, Mehmet Akar, Seyit Erkal ve Osman Kaplan Trabzonlularla buluşacak. (10.30)

-Bursa'da Akademik Araştırmalar Vakfı 'Dünyayı Aydınlatan Anadolu Ağabeyleri' etkinlikleri kapsamında Mehmet Fırıncı'nın hayatı, fikirleri ve görüşlerini panelde tartışacak. (14.00)

-Bursa Osmangazi Belediyesi Suriyeli mültecilere 2 TIR dolusu soba, battaniye ve ihtiyaç malzemesi gönderecek. (15.00)

KÜLTÜR-SANAT

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Şairliğinin 60'ıncı yılında Hilmi Yavuz Sempozyumu'nun açılışında konuşacak. (10.00)

SPOR

-Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa-Gençlerbirliği, Gaziantepspor-Karabükspor, Bursaspor-Orduspor, Sivasspor-Galatasaray karşılaşmaları bugün oynanacak. (14.00 -16.00- 19.00 -19.00)

-Türkiye Motosiklet Federasyonu 2012 Şampiyonlar Gecesi Ataköy'de yapılacak (18.30)

-Trabzonspor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. (11.00)

-Takımların hafta sonundaki maçlarına yönelik haberleri takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber