Motor bloğuna giren kedilere karşı sürücülere uyarı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde son günlerde araçların motor bloklarına giren kedilerle ile ilgili veterinerlerden uyarı geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veterinerler araç sürücülerinden araçlarına binmeden önce kornalarına basarak motor bloğuna girme ihtimali olan kedilerin uzaklaştırılmasını sağlamaları istendi.

Ereğli' de son günlerde motor bloklarına giren ve aracın çalışması ile birlikte ya hayatlarını kaybeden ya da uzuvlarını kaybeden kedilerle ilgili olarak veterinerler, süren kedilerin sürücülerin bu konuda dikkatli olmaları istendi. Havaların soğuması ile birlikte kedilerin sıcak bulduğu motor bloklarına girdiğini söyleyen veterinerler, hemen hemen her gün motor pervanesinde zarar gören kedilerin kendilerine geldiğini çoğunun da hayatlarını kaybettiklerini söyledi

Ereğli' de yaklaşık 1 yıldır veteriner hekimi olarak görev yapan Kaan Sarı, sürücülerin araçlarına binmeden en azından kornalarına basarak motor bloğunda olması ihtimal verilen kedilerin uzaklaştırılabileceğini söyledi. Sarı, konuşmasında "Kediler soğuk havalarda sıcak olan araç motorunun arasına girerek ısınmaya çalışır. Sürücülerin araçlarını çalıştırmasıyla genelde pervaneye çarpan kedilerin bir çoğu hayatını kaybediyor. Bunu engellemek için sürücülerin araçlarına bindiklerinde kaportaya vurmaları ya da kornayı çalmaları onların kaçmasını sağlayacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber