Şanlıurfa'da domuz gribi vakası

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 1 kişiye H1N1 (Domuz Gribi) teşhisi konulduğunu açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 1 kişide H1N1 virüsüne rastlandığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa merkezde yaşayan Sabiha M. (31), rahatsızlığı nedeniyle Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Doktorların H1N1 virüsü şüphesi üzerine Sabiha M.'den alınan tahliller, Ankara'ya gönderildi. Tahlil sonuçlarının pozitif çıkması üzerine Sabiha M.'nin Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisinde karantinaya alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ayrıca yine aynı şüpheyle hastaneye müracaat eden Nimet A'nın da karantinaya alındığı ve kesin sonucun belirlenmesi için Ankara'dan gelecek olan tahlil sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

Öte yandan; Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu hususlara yer verildi:

?İlimizdeki grip vakaları Dünyamız ve Ülkemizdeki vakalardan farklı olmayıp sıradan grip vakalarıdır. İlimizdeki grip vakalarından bir tanesi H1N1 (+) olarak değerlendirilmiştir. Günümüzde H1N1 vakaları için diğer grip vakalarından farklı bir önleme ihtiyaç duyulmamaktadır. Belirtilen hasta diğer grip vakalarından farklı özellikte olmayıp ekstra bir önleme ihtiyaç duyulmamaktadır. Fazladan bir risk söz konusu değildir. Kamuoyuna ve Halkımıza saygı ile duyurulur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber