Taşlıçay'da uzman doktor sıkıntısı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde uzman doktor sıkıntısı nedeniyle köy ve mahalle muhtarları imza kampanyası başlattılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın 48. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü Kurası'nda Taşlıçay ilçesine yine beklenen kadroların ataması yapılmadı. 1954 yılında ilçe olma unvanını kazanan, merkez nüfusu 6 bin 191, köy nüfusu 16 bin 450 olmak üzere toplam 22 bin 641 nüfusu bulunan Taşlıçay ilçesinde henüz dahiliye, çocuk hastalıkları, diş ve kadın doğum uzmanı bulunmaması tepkileri sebep oluyor Hastaneye gelen vatandaşlar Ağrı il merkezine sevk edilmesinin sıkıntılara neden olduğunu belirten köy ve mahalle muhtarları, vatandaşların mağdur edildiklerini dile getirdiler.

Taşlıçay Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Gürsoy, son olarak ihtiyaç duyulan uzmanların yerine ilçelerine sadece 1 pratisyen hekim atandığını belirtti. Gürsoy ?Zaten hastanemizde 10 aile hekimi, 4 pratisyen hekim görev yapmaktadır. İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan köylerimizden hastaneye getirilen gebe kadınlar, çocuklar ve diğer hastalarımız 30 kilometre uzaklıktaki Ağrı il merkezine sevk ediliyorlar. Bu da vatandaşlarımız için büyük sıkıntı oluyor. Parası olan var, olmayan var. İlçemize gerekli doktorların atanması için imza kampanyası başlattık. Bu kampanya ile minimum 15 bin imza toplayarak Sağlık Bakanlığı'na sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 48. Dönem Devlet Hizmet Hükümlülüğü Kurası ile Taşlıçay'a 1 pratisyen hekimin atanmasının kendilerini de üzdüğünü belirten diğer muhtarlar ise ?Hastaneye gelen birçok hasta gerekli branş doktorunun bulunmaması nedeniyle ya köyüne geri dönüyor ya da Ağrı il merkezine sevk ediliyor. Kilometrelerce uzaklardan gelen hastaların mağdur duruma düşmeleri her insan gibi bizleri de üzüyor. Kimi zaman hasta yakınları tartışma çıkarıp hastanemizde huzur bozucu hareketler sergiliyorlar. Bu da başka illerden Doğu'ya gelerek görev yapan birçok arkadaşımızı tedirgin ediyor. Umarız ki ilçemize gerekli doktorlar atanarak vatandaşlarımızın sorunları çözülür" dediler.

Köy ve mahalle muhtarları tarafından 37 köy, 17 mezra ve 4 mahalleden imza toplanmaya başlanıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber