YÖK, 'Uluslararası Yükseköğretim Konferansı'na hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gelecek hafta düzenleyeceği "Uluslararası Yükseköğretim Konferansına" hazırlanıyor.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, konferansa ilişkin bilgi vermek amacıyla eğitim muhabirleri ile toplantı yaptı.

Ertepınar, 14-15 Kasım günlerinde Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek olan konferansa ABD, Japonya, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Danimarka ile AB ve OECD'den yükseköğretim ile ilgili akademisyen ve uzmanların katılacağını kaydetti. Ertepınar, "Bu ülkeler rasgele seçilmiş ülkeler değil. Yakın zamanda yükseköğrenimlerini revize etmiş ülkeler. ABD'deki yükseköğretim sistemi de farklı bir yapıya sahip. Bu ülkelerin uzmanlarını dinleyeceğiz. 12 yabancı uzman gelecek" diye konuştu.

Konferansı, herhangi bir üniversite yerine, bağımsız bir yer olması için Bilkent Otel'de düzenlemeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Ertepınar, konferansta, Türkiye'den de bazı YÖK üyelerinin, rektörlerin ve öğretim üyelerinin belirlenen konularda konuşmalar yapacaklarını belirtti.

Ertepınar bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Konferansa bürokratlar, akademisyenler ve konunun uzmanları katılacak. Siyasiler yok. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Maliye Bakanlığı'ndan, Hazine'den, DPT'den bürokratlar katılacak. Bazı sivil toplum kuruluşlarını, köşe yazarlarını da davet edeceğiz. İş dünyasından, TÜSİAD'dan, TOBB'dan katılımcılar olacak. Ancak sendikalar olmayacak, ideolojik bakışlı dernekler, kurumlar olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber