Kapalı yolları asılsız ihbarla açtırmak istiyorlar

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kapalı olan köy yollarının açılması için asılsız ihbarda bulunulduğu bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapalı yolları asılsız ihbarla açtırmak istiyorlar

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kapalı olan köy yollarının açılması için asılsız ihbarda bulunulduğu bildirildi.

Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların kapalı köy yollarını açtırmak için asılsız ihbarlarda bulunduklarını belirtti.

Bölgede kapalı olan 397 köy yolunun ulaşıma açılması çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Gökçe, bu çalışmaları yaparken asılsız ihbarlar da aldıklarını söyledi. Bazı vatandaşlardan gelen asılsız ihbarların çalışmaları ciddi şekilde aksattığını anlatan Gökçe, şöyle devam etti:

"Kar yağışının yoğun olduğu durumlarda köylerde bulunan bazı vatandaşlarımız sırf köy yollarının daha önce açılması için bize sürekli asılsız ihbarlarda bulunuyorlar. Bu durumda çalışmalarımızı aksatıyor. 'Kanamalı hastamız var, doğum var, kalp krizi var' diye asılsız ihbarlarda bulunan vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını rica ediyoruz."

Bu tür ihbarların hizmeti aksattığını belirten Gökçe, daha çok çevre köylerde bulunan vatandaşların 112 Acil Servis ekiplerini arayarak asılsız ihbarlarda bulunduklarını anlattı.

Gökçe, vatandaşları daha duyarlı davranmaya davet ederek, "Vatandaşlar, 112 Acil Servisi'ni arayarak, durumu acil hastaları olduğunu söyleyerek yardım istiyorlar. Acil Servis ekipleri de köy yolunun açılması için bize haber veriyor. Böyle durumlarda ekiplerimiz en hızlı şekilde vakanın bulunduğu köye gittiklerinde aslı olmayan bir durumla karşılaşıyor. Bunun önüne geçmek için Ağrı Valiliği ile irtibata geçtik. Bu kişiler hakkında gerekli işlemleri yapacağız" diye konuştu.

Gökçe 8 kepçe, 10 greyder, 10 dozer, 5 kamyon, 8 pikap ve diğer araçlar olmak üzere toplam 57 araç ve 72 personel ile karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirterek, fırtına ve tipi olmaması halinde kapanan köy yollarının 2 gün içerisinde açılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber