Gündoğdu: Ayakkabı numarasına müdahale eden bir yönetmelik var

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), kamu çalışanlarına kılık kıyafet serbestliği hakkı tanınması için '10 Milyon İmza' kampanyası başlattı. Mevcut yönetmeliği eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Ayakkabı numarasına kadar müdahale eden bir yönetmelik var. Bunun değişmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen'in 30 Kasım 2012 tarihinde başlattığı kampanya kapsamında İstanbul'da ilk toplantı gerçekleştirildi. 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Memur-Sen, Hak-İş, Eğitim- Bir-Sen, ÖNDER, Anadolu Gençlik Derneği, MÜSİAD, Mimar Mühendisler Grubu, Sivil Dayanışma Platformu, Araştırma Kültür Vakfı, Uluslararası Hukukçular Birliği temsilcileri katıldı. Toplantıya ayrıca sanat camiasından Yaşar Alptekin ve şarkıcı Tarık Mengüç de iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Neredeyse ayakkabı numarasına kadar müdahale edebilecek çağ dışı bir yönetmelik var. Bunun değişmesini istiyoruz'' dedi.

Kamuda çalışanlar için anayasada 'göreve alınmada görevin gerektirdiği niteliklerden başka bir ayrım gözetilmez' maddesi bulunduğunu hatırlatan Gündoğdu, "Şimdi soruyorum; başı açmak, kravat takmak, sandalet giymek, bıyıkları dudak hizasından kesmek görevin gerektirdiği niteliklerden mi sayılıyor? Başörtülü bir mühendis, mühendislik bilgisini mi kaybediyor? Kravat takmayan bir öğretmenin pedagojik formasyonu mu kayboluyor? Doktor arkadaşım sakallı görev yaptığında tedavi için gerekli tıbbi bilgilerden mi yoksun kalıyor" diye konuştu..

Kadınların seçme ve seçilme hakkı bulunduğunu belirten Gündoğdu, “Kadınlar, seçme ve seçilme haklarını çok daha eski dönemlerde kazandı. Ancak kılık kıyafet seçme hakları henüz kendilerine tanınmadı. Adeta eş kontenjanından birey. Doğrudan birey olmaya hakları yok. Başörtülü olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan, bürokrat eşi olabiliyorlar ama bunların hiç biri olamıyorlar” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber