SSK'lılar tüp bebek için özel merkezlere gidebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu, SSK'lıların tüp bebek uygulaması ve tedavi giderlerinin kurum tarafından karşılanmasıyla ilgili olarak bir genelge yayınlanacağını belirterek, gerekli anlaşmalar yapıldıktan sonra SSK'lıların da özel merkezlere başvurabileceğini söyledi.

Türkoğlu, SSK Yönetim Kurulu'nun Pazartesi günü tüp bebek uygulaması ve tedavi giderlerinin kurum tarafından karşılanmasıyla ilgili bir karar aldığını hatırlattı.

Genel Müdürlük olarak bazı hususların açıklığa kavuşturulması amacıyla bir genelge yayınlayacaklarını bildiren Türkoğlu, bu konuda SSK'lılara tanınan hakların Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve yeşil kartlılardan farklı olmayacağını, ilaç ve tedavi giderlerinin karşılanması konusunda da oranların aynı olacağını söyledi.

Türkoğlu, diğer kurumlarda olduğu SSK'lılardan da Sağlık Bakanlığı'na bağlı araştırma ya da üniversite hastanelerinden rapor isteneceğini belirtti.

Ancak bu kurumlardan farklı olarak SSK'nın ruhsatlı özel merkezlerle tek tek anlaşma yapacağını anlatan Türkoğlu, bunun hastayı ve kurumu ilerde çıkabilecek sorunlara karşı koruma amacı taşıdığını söyledi. Türkoğlu, SSK'lıların ellerindeki raporla anlaşma yapılan özel merkezlere başvurabileceğini ifade etti.

Öte yandan, Ulusal Üreme Tıbbı ve Tüp Bebek Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hakan Yaralı, SSK Yönetim Kurulu'nun, SSK'lıların tüp bebek uygulaması ve tedavisine ilişkin giderlerinin kurum tarafından karşılanması kararının "fevkalade" bir gelişme olduğunu söyledi.

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve yeşil kartlıların başvuracakları merkezleri ve hekimi seçme haklarının bulunduğunu kaydeden Yaralı, "SSK'nın da aynı yapılandırmaya gitmesi uygun ve zorunludur. Aksi takdirde ortaya çıkacak durum eşitliğe aykırıdır. Çünkü her hastanın hekimini ve kurumunu seçme özgürlüğü olmalıdır" dedi.

Türk Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Tıraş da SSK'lıların tüp bebek tedavisi giderlerinin kurum tarafından karşılanmasının bir çok ailenin çocuk özlemini gidereceğini belirterek, sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Türkiye'de uygulama bekleyen 150 bin kişi bulunduğunun tahmin edildiğini, ancak sadece yılda 30 bin uygulama yapıldığını anlatan Tıraş, bu kararın ardından aradaki farkın kapanmasının beklendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber